健美網紅深蹲硬舉「遭210公斤槓鈴重壓」 緊急送醫不治亡

295 回覆
117 Like 6 Dislike
後面果個出到咩力幫你
個光頭經驗不足頂住左佢 ?
如果有空位向後成個人瞓低 , 應該就唔駛死
後面條友本身咩作用個角度又好唔就手
唔夠力個時幫佢減幾磅
後面個光頭佬頂住佢搞到佢要硬食個槓鈴
其實我唔明呢種spot法有咩用,重要冇得向後扔
唔落safety bar 真係幫你唔到
見唔少人set到重低過做rack pull,bench press果時重低過張bench,果啲人遲早出事
主要係後面條撚樣阻止佢扔落地下
屎忽落地既時候好似光頭同左邊男人想扶住個鈴 , 變相推前左個鈴
光頭佬驚死
莫講話safety bar
佢連個form都唔直就ego lift咁重
死唔去都遲早傷
都唔明點解d人成日ego lift咁重
點解係loser
點擊率緊要過條命是常識吧
起碼都叫做有set ,squat 向前向後甩都OK

不過bench press 嘅話真係好危險,低過自己胸腔係咩事
210KG已經唔係你話掉就掉到向後, 本身佢落到都想R後條頸頂向後但唔夠力坐埋落地下就向前去左
坦白咁同你講 去到100kg以上 spotter基本上一係就3個以上 一係就唔好阻撚住曬
條友講緊 up up up up. You can do it!
真心on9
睇d gym fail片我印象中未見過亞洲人出事
成班鬼佬推腳機推到斷腳
做bicep做到斷bicep都大把
做bicep做到斷bicep咁你有咩高見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞