健美網紅深蹲硬舉「遭210公斤槓鈴重壓」 緊急送醫不治亡

295 回覆
117 Like 6 Dislike
人地話覺得唔係好重你就走去挑人機話人kg同lb都唔識分 咁你誤解人地誤解係咪你錯啊柒頭
剩係柒呢樣野已經夠你收皮啦
講咗人地以ipf角度你就將自己個套放落人地度仲繼續撐
重量單位呢d咁重要既野,佢唔講清楚係我錯
佢用咩角度睇我又唔知,我用返大眾角度去衡量返,又係我錯
okok我錯晒
成個post由title開始已經講緊kg 仲係咪有需要次次講210後面都要跟kg? 咁都理解唔到人地講緊210kg你閱讀理解有問題唔係你錯唔通人地錯?
成串討論一開始已經講緊ifp通常有5個人做spotter
佢用ifp角度講返210kg其實唔係好重有咩問題?
外行人走入去傾人地內行野仲要一開波就串柒柒話人識唔識分kg同lb 唔係你錯係邊個錯?
唔知上面啲人吵咩鬼,唔gur 出來一齊squat下囉
你睇返佢正負皮同d reply
大部份人一開始都覺得佢鳩吹
咁我懷疑佢睇錯單位係咪好合理既方向??

不過你唔講我真係冇睇到討論串一開頭講緊ifp,所以我先懷疑佢睇錯單位,咁呢樣又真係我on9唔睇清楚,我認
Bear mode
好地地做野 點會去創業

自動申請破產
又一個為呃like 無左條命
條友已經比呢210kg壓死左
咁都可以話唔重 你都on撚柒鳩

攞啲世界冠軍嚟做標準係好輕嘅
咁不如你話對鯨魚嚟講10噸都好輕吖笨
一開始講ipf 以ipf角度
你就拎壓死條友嚟講 on9
咁條友係咪玩緊ipf比賽呀?咁無5個spotters係咪正常呀 咁210對ipf係咪好重呀?
算啦
次次去親都見到人做3餅或以上 連啲中學雞都2餅
無報你就當無
玩球類運動大把人斷acl 骨折,全部都係common受傷黎
3餅都好唔錯啦
所以我咪話好多野係相對,bp 到100kg 對好多人係遙不可及,係自己可以推到能力範圍嘅三四倍以上

但對於一個推到80-90kg 嘅人其實只係自己能力範圍外嘅15-20% extra, 雖然都做唔到,但絕對唔會覺得100kg係毁天滅地嘅重量囉
3餅真心唔多見做到嗰d師兄身材都練得幾好
再上就真係未親眼見過
咁我都叫好過中學雞少少,2.25餅做組
個教練要負全責啦
唔好兜啦,邊個一開頭睇到正負評,我多負評係啲人覺得我冇料扮鍵盤戰士,我有底人哋新手/外行唔識或者唔信我都冇辦法,但你條傻鳩屈我睇錯單位就真係成個小朋友咁

Heading 都大大隻寫住「遭210公斤重壓」,唔知你係咪覺得咁樣捉屈人

好有優越感,如果係嘅你繼續啦
我講正負皮咪就係想講大把人覺得你鍵戰,而我用另一個角度懷疑你睇錯單位係好合理
好難明咩我我都認左自己on9冇睇清楚你reply緊ipf係我錯,我兜緊d乜
師兄咁都睇唔明閱讀理解拎u?
我感覺未有247之前多人玩到3,4餅以上,可能因為以前gym少,分店少,啲勁人就比較容易遇到
依家如果你去番自己樓下啲24gym就多數休閒lifter多,兩餅都少見

一係就出去啲大啲出名啲既分店,九龍灣247 go24果啲就多人玩到重
又唔明d乜.....我都解釋晒我點解懷疑你睇錯單位啦wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞