有無人好憎松井珠理奈(23)殺人放火金腰帶 一珠一花大撚哂

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
既然你咁諗我都冇咩好講 可以當我冇打過段野

我諗你唔明我話嘔心個重點係邊

我話嘔心
係因為008係拎盡所有好處走
就算帶罪之身,佢都係完全冇受罰,反而有好多好處
唔單止冇冷處理,仲要係大top待遇風光畢業
咁依家老屎忽講好多支持同攬佢嘅說話
我做外人睇成件事咪覺得好嘔心,就係咁簡單

我就剩係針對彩同花爺既說話表達下姐
其他野我就冇意見 隨你中意點講都好
打完段嘢,再望返topic寫住殺人放火金腰帶

真係大撚哂
珠好正

歡迎加入救世軍

真係大撚哂

我又唔明點解迷路中砲,一張2shot都冇但待遇唔好
documentary講選拔揀人,營運又chok啲人有冇拍拖先准入選拔組

但008拍拖冇人理,nmb營運容許佢上總選公布結婚
之後完全冇罰,其他人道歉,大top畢業待遇
老屎忽出面不停力撐保佢

我望唔透點解佢有特殊待遇

所以最初果時已經話係營運操作
大龍鳳由頭搞到尾
營運係生意佬唔係飯 炎上得到注目佢地覺得賺晒 008以後都繼續做吉本又係賺
迷路一直都唔係聽話
幫姣婆姬平反了
仲有2日就畢業一年
我講一句說話你可以解讀咁撚多嘢出嚟真係好撚嘢
我覺得嘔心係因為我覺得008好撚乞人憎,就咁簡單
無論邊個攬佢我都覺得嘔心架啦
理得你係洗腳婢定係山本彩,會大聲啲識咬人咩

唔係應唔應該咁做嘅問題
你話作為隊長隊友應該要撐到底唔落井下石
係呀,道理上係咁講,但唔係對與錯嘅問題
只係我主觀覺得攬008嘅說話,無論係邊個講出口都一樣咁嘔心
因為008真係好撚乞人憎仲累咗好多人,完。

睇完紅字其實你既立場好清楚, 嘔心既野好主觀的, 無得駁既.
咁唔係單一睇彩同百花言論去評價架嘛
如果冇之前嘅事,假設之前係冷處理一排
然後今日佢走,百花同彩走出嚟講幾句,咁唔會嘔心

但宏觀睇
佢係上ms大top待遇+麻雀第二季+上綜藝拎結婚做笑話+彩同百花講一大堆嘢撐

以上所有嘢加埋,佢全部都配唔上,嘔心。

將件事由頭review一次的確好黑暗

對外拎件事搶盡鋒頭,炒曬話題

對內怕流失飯就要成員上演姐妹情深
btw 個時不嬲傳aks肥佬秋鐘意miruki多啲
吉本鐘意彩多啲
所以姣婆咪被召喚陪珠太子過本家讀書
明明2個同年 一個7月一個9月 姣婆有份俾營運話係次世代 彩就咩名堂都無
但無計 姣婆全盛期又真係青春可愛尾機到喊 比起某人下巴顴骨凸起個老積樣
唔阻你地傾riripon

真係大撚哂

我又唔明點解迷路中砲,一張2shot都冇但待遇唔好
documentary講選拔揀人,營運又chok啲人有冇拍拖先准入選拔組

但008拍拖冇人理,nmb營運容許佢上總選公布結婚
之後完全冇罰,其他人道歉,大top畢業待遇
老屎忽出面不停力撐保佢

我望唔透點解佢有特殊待遇

所以最初果時已經話係營運操作
大龍鳳由頭搞到尾
營運係生意佬唔係飯 炎上得到注目佢地覺得賺晒 008以後都繼續做吉本又係賺
迷路一直都唔係聽話

咁依家008又好聽話咩,點解迷路唔拎去搞炎上捧上位,但008又可以?
佢又唔係指原個路線,008有一部份都係賣清純可愛

點解其他人安份守己,入選拔前都要先被營運審犯
而呢個人帶罪之身仲橫行無忌
所以我聽親任何人攬佢嘅說話就覺得好反感
咩祝佢幸福,佢依家明明就係全團最幸福嘅人
不幸就其他人幫佢受曬,好心就大愛少陣

你指008唔聽話係指咩
如果係平時講野炎上 呢啲係默許同佢知條線去到邊 如果係拍拖被影 而家已經有個大力炒熱炎上方案 之後又留吉本 呢樣係營運眼直頭聽教聽話
指同008路線相似 指原繼續撈 008係自爆唔撈48 而且NMB都冇得再左遷
至於差別待遇 有做過野都會知啦全世界都一樣
唔係諗住用一句全世界都係咁,就合理化成件事掛
何況個差別唔係細

唔係合理化 只係呢個情況普遍 你可以為其他人抱不平 雖然改變唔到事實
再講,我覺得nmb係攬佢攬到過曬火
唔落井下石我覺得可以理解嘅
但公開支持都係去到一個適當嘅位就夠
好似咪醬當年咁樣,都有一期生撐,但唔會過火

我覺得嘔心,好簡單
首先佢一開始話佢想結婚繼續留係nmb
之後佢著件damn出嚟,我已經唔覺得佢有咩悔意
就算道歉都係大局所迫而講
佢有特殊待遇,其他人陸續都要道歉,呢啲都算

上ms有大top待遇,主持節目開第二季
依家仲要成班老屎忽撐到底,起勢咁讚佢攬佢
撐還撐,仍然無改佢係帶罪之身嘅事實
依家係英雄式咁送佢走,過曬火,唔叫嘔心咁係咩

你呢個post 就可以討論下喇! 希望你係個講道理既人

請問nmb幾時有攬佢呢? 攬佢以我理既係支持佢既做法, 覺得佢無錯, 係咪?

首先而家件事係, 008 上文春, 係總選亂講野, 現在因罪辭職.

先講008:

尋日佢自己首先認佢做左"骇人听闻的事" 而 "伤害了我珍惜着的NMB48"
佢之前話想留下 但尋日話 "因为让NMB有危机了呢这种状况的出现才辞掉"

----------------------------------------------------------------------
须藤「我做了骇人听闻的事。因为这个关系、在这里支持着我的NMB的成员被攻击、NMB这样的Group、我却伤害了我珍惜着的NMB48」

须藤「我是那种连自己的错误都不能解决的、无力之人。虽然是因为让NMB有危机了呢这种状况的出现才辞掉、能让我进入NMB真的很幸福、对NMB没有说谎、把生命都赌在了NMB上面所以才会辞掉的。这不是在说谎,我会用我今后的人生来证明这一点」
------------------------------------------------------------------

008 尋日係認錯, 同nmb咁多人 say sorry , 佢因為呢件事辭職.

再講百花:

百花話 "你背负了历史,我想这是没有办法的事。也不想再听你不断地说对不起、你存在于这里、须藤存在于这里、NMB存在于这里、这些时光都会好好珍惜。被道歉、光是去道歉然后毕业这种事情我无法接受"

百花明顯講左佢有錯, 之後再講 "「我们想听到的是、只是真的很喜欢NMB48这样的话。今天在这里、能听到这句话真的觉得很好了。我也是进入NMB、也是知道对于NMB真正的爱是什么样的。想要去珍惜饭」"

百花係覺得008 真心愛 nmb , 所以之後先會講祝福佢. 從來無話過佢無錯.

最後講我彩:

正如菜嬸老公講, 總選當日山本彩係嬲的 showroom 十幾萬人一齊見到的

而彩尋日話「当然、一开始充满了不安。无法把凜々花抛在一边不管。因为凜々花给NMB48奉献了她的爱。凜々花让NMB48变得色彩鲜艳。但是、这并不是凜々花毕业了就会崩坏的group,与其说是,不会崩坏的。」

彩講得好清楚, 佢唔可以將008 掉埋一邊就算, 係因為008 曾經對nmb 有貢獻.
唔係認同佢上文春同結婚. 佢最後多謝008, 都明顯係呢個原因.

"須藤:能在NMB太好!謝謝你抽中我!
山本:我才是 謝謝你來NMB!!"

山本彩最後同008 既對話都係多謝佢對nmb 既貢獻

版友你可以好憎008 覺得任可人撐佢都好嘔心, 呢點我尊重,
但唔好亂偷換概念話山本彩同百花撐佢"結婚件事".

正如菜嬸老公講得好好
"你自己諗下如果你做錯事全世界唾罵你
但係連你屋企人你朋友都係咁 你自己又咩感受呀"

我post 件事出來唔係歌頌008 , 呢件事上面我都好憎佢, 但
百花是一期生, 山本彩更加把nmb 當係生命, 而有好多好似版友你咁憎008 既人的情況下更顯得nmb 呢份團隊精神好難得!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞