試當真阿康最後15分 大家覺得點?

382 回覆
38 Like 310 Dislike
建議唔好睇少band2尾 band3班人
要廢既真係好廢 真係廢到你唔敢相信
真。
本身俾盡ekids料,4個月上到15分其實係有d料到。
我係直頭覺得佢嗰幾個月都唔係話付出咗好多2233只係有返齊學嘅水平,攞呢個成績嘅人好多都冇chur過自己,但係佢拍節目拍到幾熱血,結果
好似好多都係1
佢study leave時仲咁晒時間做節目做訪問
如果真係識驚鬼有心情陪佢地攪咁多野
佢唔係讀開書
每日溫6個鐘已經覺得自己勤力左好多
咁佢都係”認真”讀3個月啫
唔”認真”讀可能差到連10分都無
佢底好讀3個月都十幾分就真係垃圾
底一般讀3個月都十幾分就無咁垃圾
底差讀3個月拎13分其實真係唔值得吹到太高
仲要一科選修連4都無
Best6 15真係算低
睇下咩標準。
正常中學生搵名師操4個月算低。
但ekids level操4個月有15算俾凸有餘
班友理得佢死咩
有得上鏡就得,你死你賤,下年搵第二件拍dse架啦
我間補習社多咗人補就得啦,我個channel多咗人知多咗人識就得啦
佢讀嗰間中學根本就冇咁差,叫做有Band 2頭,所以話chur盡咗都係咁先匪夷所思
以為佢個間2尾 3頭
佢點入到呢間
統一派位攪珠抽倒?啲人係咁話佢資質差,真心係資質差個批人好多初中就已經唔鬼讀去咗VTC或者直接出嚟做嘢,佢都捱到高中,即係衰極都仲係有救,唯一解答就係佢嗰四個月自己都冇去緊張自己成績,一味靠人安排
好認同唔係讀開書,比多一年你日讀夜讀都唔會拎到5
試當真係借佢上位,補習社都係借佢宣傳,但係唔理個目的係點,起碼都係有比到佢要嘅資源佢,佢係真係有去補習,真係有人陪佢溫書操卷㗎嘛,考成咁咪又係因為自己,邊有得咁樣賴人
錯晒重點
佢以為攪到自己好大壓力就叫付出緊
如果個幾個月佢唔好攪咁多野
以溫得幾多得幾多
執得一分得一分既心態
成件事應該會勵志好多
天才本身上堂都明大部分咪打到天才波
希望佢都仆街死
成日晒時間估自己拎咩成績
我覺得佢冇真正開過turbo做實事
以為聽人哋話上足補習就夠補習只係幫你清concept,get完之後係要不斷操卷,咁大棚人去幫佢嘅結果就係將啲責任分散晒喺人哋度,當自己一個人嘅時候就以為自己努力左唔需要再操
拎3有幾難呀?
溫書操卷又唔係creative work
有drive既 keep住一年都得啦
https://youtu.be/5ZF--vOOM24?si=Vv1DHXzjC91xWDnD

https://youtu.be/kEn28lXGong?si=vZPnWO9iFKtPvavv

睇返第一第二集真係好差

詩三首 = 論仁、論孝、論君子
老屎忽想問 3 即係會考同al 拎幾多分?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞