試當真阿康最後15分 大家覺得點?

382 回覆
38 Like 310 Dislike
算啦 佢呢一刻係失敗
但佢個樣同性格 繼續做上鏡/半娛圈 係大有所為 而又做到自鍾意嘅嘢
嘉瑩細佬最後點?
其實一諗起啲公屋仔補習嘅錢都無都考廿分
佢呢啲住獨立屋嘅人15分又正常操作喎
又唔洗憂柴米油鹽 想做咩後面都有屋企人托住
佢呢啲贏係起跑線嘅人
我又唔覺佢有無對唔對得住邊個
15分大不了出國留學
而家去試當真玩下幾年後生性繼承家業
再唔係問屋企人攞筆錢創業靠關係入大公司
公屋仔一考衰成世人就即玩完
根本無得怪,大家條線都唔同

因為想睇返康本身有幾廢
重溫咗第一集

發現你9up玩低級黑

人哋住沙頭角wor屌
唔係ar ma ?
佢想入英文系 淨係英文都唔會 level 2, 3 la
語文講天份 我又覺得怪怪地 當然有D人特別勁
但一個英國路邊乞衣講英文都可以好流利 所以普普通通天份已經好夠 重點係練習量
你講既天份可以係指對語文特別有興趣令佢練得多 雖然呢D又會比環境影響

數學3~4 我都認同既 數學只要操好重復性高又易既A同B1就搞掂 呢到的確3~4
但針冇兩頭利 佢一定要放棄其他科既時間 以佢case 數學拎4 但英文1既話就仆街
咁我寧願佢主攻中英2左先 讀到hd就夠 多1分冇乜用
我想問呢咁樣即係等於會考幾多?參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞