試當真阿康最後15分 大家覺得點?

382 回覆
38 Like 310 Dislike
咁又唔可以咁比較
幾分>15分 好易
15分-18分>20 21分 係難好多
公開試個設計就係最多人拎中間8-12分
好少人拎勁低/勁高分
當你愈高分 e.g 18-20分 愈難再升上去
所以以前18-20分retake升21-23分就入到u 就係差果少少
去加拿大仲要做?
係度做十年八年 去加拿大退得休啦
連登仔全部都係狀元讀醫
威啦講真
社會菁英早啲瞓
聽日返工啦
建議唔好晒時間係我呢啲廢物身上
夠分讀asso hd 已經好好
佢最後冇努力嘅話
肯定冇5條2 得fd 讀
其實另一個角度睇佢已經好叻
本身可能要foundation 依家夠分入asso
做兩年太空人或BU親生仔就入得返大學啦
佢如果作文離題嘅話係好有機會嘅,中文真係睇運,其他科真係冇得賴,淨係一味靠人哋去push佢
因為佢細佬見到佢家姐做MK妹,做過街老鼠,發現讀唔到書家姐喺先達賣嘢+講粗口就自豪
成個反面教材,佢見到唔醒水咩?!
之後見佢做FH賣波,佢又無波賣,行唔到家姐條路,真係讀書最實際
佢落後咁多
數學 Econ 肯定好多concept都清唔哂
仲未計呢啲科都要時間浸,知道公式唔夠熟練好易做錯
基礎知識差
LS俾多半日佢寫都未必寫到嘢拿分
老實講句 搵哂補習名師都淨係得13 證明佢個底真係
有幾fail
啲補習班都無標明話上一年堂/3個月私人補習包上大學
同埋yy 都講過 如果你之前拎12年去玩
到最後3個幾月chur爆入到大學
係好唔公平既事

事情就係你付出幾多
得到既就幾多
咁半年時間主攻英文可唔可以由u上到5**
考得好就名師功勞,唔好就學生問題
Best 6
點解個個都覺得佢係由0去到12分然後覺得升咗12分好撚勁
咪撚talk shit 啦 中學六年真係咩都唔識咩
dse嘅內容講真 基本上得大學入邊一個sem嘅內容咁多,而且再簡單啲,有心學嘅話YouTube都大把有得俾你學。
lv2嘅range大到仆街 20幾%都可以有lv2咁
而且有心溫書會唔會臨考前仲同試當真拍咁多片,話因為有免費名師幫手補習先應承嗰啲更on9
你攞lv 2 3呢啲撚需要名師咩智力正常嘅人自己溫都有啦
最後一兩個月扮咩溫書懶熱血咁
仲有成班傻鳩吹奏
可能得我一個誤會左,阿康15分原來唔係講緊best5而係best6
唔關事
本身天才嘅 上堂有聽書嘅唔係好洗點溫書
都輕鬆25 6分
如果係勤力30幾分根本唔難
你唔係天才就打天才波梗係冇用
原來best 5 得13
我覺得佢對比返未有私補既佢
算係叫考得好咗 算唔算名師功勞
補習只係輔助 點都係靠自己嘅

同埋應該無補習社會立flag話學生拎到5**全部功勞都係班名師掛

有既話我都想睇下
大佬佢未至於小學水準要佢一嘢考DSE啩中學六年真係少少書都冇聽到?佢數學都有3,證明呢幾個月起碼已經有基礎,佢自己本人肯操多少少可能都升到個grade
咪就係,你話有個小學畢業嘅阿伯話自己由零開始DSE就係姐,佢大大話話都讀咗成六年中學,唔係真係全靠嗰四個月補習下嘛2233呢啲水平已經係身邊勁唔認真完全唔溫書嘅人考返嚟嘅成績,佢起碼鏡頭上係chur足4個月,竟然只係好過交白卷喺考場瞓覺嗰批人
唔撚係講笑架
我個陣中六有條友
答哂成份數學卷一 最後0分
真係可以咩都唔識

其實佢本身係無心溫書
係拍節目被逼溫書 所以未必真係有心溫
但攞lv 2-3 正常中學聽下書 做下功課 已經拎到
冇覺得點,付出咗啲咩就得到啲咩
之前啲片都講過,佢付出幾個月同其他人付出幾年,佢點鬥
咁人哋冇認真讀呀嘛,佢拍晒節目講到自己好有鬥志咁樣,搵晒補習名師,最後竟然同啲叫做有返齊學冇交白卷嘅人差唔多水平扮乜傷心啫,自己知自己鏡頭以外出咗幾多力
數學物理有機會可以操到,文科0基礎4個月點追呀。
15都叫低?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞