試當真阿康最後15分 大家覺得點?

382 回覆
38 Like 310 Dislike
會考拎E 即係乜都唔識
中文reading 3個月背返曬12篇範文
無說話比呢啲人拉分,只會更慘
中英文同通識都係靠長時間學返黎
仲要睇考評局咩心情出咩文

反而數學同elective 都有路捉
大概估到出咩
背曬最基本嘅嘢都會有3
而家等於會考全D都穩有大學offer
15分= 以前會考既幾多分?11?
少respect 不過要讀咪讀asso 但冇左鏡頭應該唔會再想讀
高中3年都係疫情
真係可以冇點返學
溫十粒鐘既都唔會入到腦啦
怒補YY幾個月,中文都上唔到3
人講你又講,我唔識啲野點樣知人地想你答咩啊
人地想你答咩咪就係睇你識唔識講唔講到個答案出黎囉
唔通你背後啲marking scheme 就識得 solve 條equation ,識得爆哂啲points 出黎咩
都唔make sense 嘅
高分過我當年
想知嘉盈細佬多啲
放榜前去哂科大又話自己英文有5又剩
乜撚嘢15分 13分咪13分 唔通我話自己 35分 不過計7科咩
師兄 數學1?
試當真同YY 算係咁
將一舊屎教到由接近0分到13 分
雖然lv2/3 接近弱智都考到既水平
但大佢地大可以睇住佢下半個人生都成舊屎咁落去
專登整個咁既節目教返一個廢人既下半生
意義好重大
最搞笑係本身中文同通識應該唔洗點讀都有個底啦 加埋yy team強攻4個月都係2,不如自稱外國回流啦
片好似話英文保守估計有5
超額完成✅
阿康你已經好犀利👍🏻🥹
講真堂堂zoom都掛機
大把人打天才波,會考都2x分,對應返dse即係接近30分。
搞錯左重點
要玩好dse
唔係鬥望住本書幾多個鐘
其實係要研究syllabus marking scheme
寫咩pt會有分
知道每一科想你寫到咩出黎
你捉到路就會高分
好似中文
黎黎去去都係中化野
Ls 點樣正反兼論
數學點樣寫清楚d steps 推到去答案
以上的野又點可能3個月速成做到
人講你又講,我唔識啲野點樣知人地想你答咩啊
人地想你答咩咪就係睇你識唔識講唔講到個答案出黎囉
唔通你背後啲marking scheme 就識得 solve 條equation ,識得爆哂啲points 出黎咩
都唔make sense 嘅

無錯真係咁, 你用你個豬腦去諗再自己寫反而會錯
有時答到有分根本唔洗明, 你背完照抄寫落去就係
唔係點解叫填鴨式教育?

入到大學D人背pastpaper都係咁, 大學D野仲難過DSE
拎1st hon個D都未必真係明晒講乜, 咪又係背PP個答案抄落去

你明再寫落去係好, level 5以上
唔明但肯鳩背拎個4入大學簡簡單單
咁樣唔係12分咩
補充多少少
個考試制度唔係要知你個腦諗乜(理解完個課文之後理解到乜)再寫落去

佢係要你
知本書, 知個制度想你識D乜
然後你(扮明)寫返落去

本書教你硬幣導致感應器的磁通量改變
你就答返硬幣導致感應器的磁通量改變
唔好寫多唔好寫少, 唔好諗咩叫硬幣導致感應器的磁通量改變

你要諗你落堂自己諗
但考試你就係寫硬幣導致感應器的磁通量改變
*同**之間個差距真係太細,其實有少少唔公平
即係2同3又係差一分,5*同5**又係差一分,但係2同3嘅差距大過後者好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞