連登第三屆自貼現電腦枱或房

1001 回覆
105 Like 15 Dislike
想問巴打們如果雙mon, 咁係咪要買張勁d嘅顯示卡用

外國JJ?
咁大,真係好正

外國JJ?
咁大,真係好正

成個客廳咁大
屌你放得上嚟十個有八個都係有錢仔 靚撚到呢
利申 :房都冇

外國JJ?
咁大,真係好正

成個客廳咁大

好大

外國JJ?
咁大,真係好正

成個客廳咁大

睇完巴打間房,再望下自己間房,我有啲想喊

外國JJ?
咁大,真係好正

成個客廳咁大

仲大過我個廳

外國JJ?
咁大,真係好正

成個客廳咁大

仲大過我個廳

咁大我會好空虛
暫時仲幾滿意自己間房
但太懶未執
想請教下咁多位巴絲打 d L型台係要出面搵人訂做
定係有得就咁買
因為過多幾個月想裝修間房
定係有得就咁買

買點買到岩size呀
定係有得就咁買

我上淘寶買既 size好多
定係有得就咁買

買點買到岩size呀

大家有冇話邊間裝修鋪 食水冇咁深
要洗錢就梗 只係想買靚d料
定係有得就咁買

買點買到岩size呀

大家有冇話邊間裝修鋪 食水冇咁深
要洗錢就梗 只係想買靚d料

如果正常長方型檯我會建議去旺角搵木行訂
有好多種板,厚度,顏色,邊位揀,百幾至千幾都有
腳就可以ikea買

L型檯木行我唔知肯唔肯做,但都可以去問下
搵裝修鋪一定天價,佢地唔會想接一張檯黎做
一係上淘寶搵訂做傢私既鋪問下,應該around 1.5k有交易
但個價錢係唔連運輸同埋裝
想問黎將來做下參考
巴打們既房 有冇咩設計係用落之後覺得好伏好唔舒服 好後悔既設計 但唔用過都唔知咁差 好睇唔好洗?
想問黎將來做下參考
巴打們既房 有冇咩設計係用落之後覺得好伏好唔舒服 好後悔既設計 但唔用過都唔知咁差 好睇唔好洗?

我個人認為如果要用下格床個位做書枱真係要盡量整到你上面張床盡高 等下面多d位 以前試過唔夠高令到下面空間好侷促 個人好易坐到梗左
想問黎將來做下參考

我個人認為如果要用下格床個位做書枱真係要盡量整到你上面張床盡高 等下面多d位 以前試過唔夠高令到下面空間好侷促 個人好易坐到梗左

我係掉轉,有少少後悔裝修嗰時無用盡上下空,房同廳唔少位係只有地下兩三尺有野
響香港除非budget無上限,如果唔係多數屋都係平面空間有限,所以點都好一定要拎盡高低差,就算有d位會唔方便出入或者唔舒服都要優先俾位整兩層之類
想問黎將來做下參考

張電腦枱一定要深 個人想要80cm以上
枱左右唔可以有木板連住上面櫃
張枱要夾moon臂

外國JJ?
咁大,真係好正

成個客廳咁大

仲大過我個廳

咁大我會好空虛
暫時仲幾滿意自己間房
但太懶未執

仲要有個酒櫃
宜家要我放左個書架都想死

窮撚房成間都IKEA
我得間淨係放得落一張床所謂既房連窗都冇

係房用電腦我諗唯一可以做既就係係床上面整張檯
好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

你多數係用notebook

巴打係cool 過牙

係啊,日日訓前做柒頭都要帶
關於光線問題,揾D燈係可以較光暗,唔洗太光,咁就好舒服
千奇唔好唔開燈,壞眼

溫馨提示,個retainer 要帶一世

Ps同是天涯羅樂林

都預左,不得帶左棚牙真係無走位
成間房遠 shot ,俾巴打參加下

wa屌同一張床又係右邊窗嚟
以為見到自己房
留名

我媽成問我點解買咁大張枱
好多人用羅記喇叭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞