連登第三屆自貼現電腦枱或房

1001 回覆
105 Like 15 Dislike

窗台枱最好深啲 唔係頂到瘀

最好整塊板可以拉出黎放keyboard平時用就唔駛整咁深都ok

打字會唔會怕塊板震動
我自己就放keyboard + mouse係枱面 feeling最好
但就要枱面夠深 你要預計有朝一日放Mon都唔怕太近自己

直接放枱面啦 keyboard tray真係唔好用

窗台枱最好深啲 唔係頂到瘀

最好整塊板可以拉出黎放keyboard平時用就唔駛整咁深都ok

打字會唔會怕塊板震動
我自己就放keyboard + mouse係枱面 feeling最好
但就要枱面夠深 你要預計有朝一日放Mon都唔怕太近自己

直接放枱面啦 keyboard tray真係唔好用

agger
一係就整個同枱一樣長既tray 擺埋mouse都仲有位淨
咁張枱就唔洗咁深

好日式
坐得耐會唔會好攰

好日式
坐得耐會唔會好攰

我有張豆袋梳化
tatami 感覺好好
同埋有道暗門,可以放對腳落去,我做野mode 果時就會開,平時都係攤屍
書檯深度至少都要有你個前臂咁深喇

btw唔夠位嘅向上話發展比較好
加個mon架晾高隻mon等自已唔使成日向下望
又可以擺keyboard
我得間淨係放得落一張床所謂既房連窗都冇

係房用電腦我諗唯一可以做既就係係床上面整張檯
好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

你多數係用notebook
求背燈tb link

好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

訂造傢俬 無野唔得

好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

訂造傢俬 無野唔得

擺24吋電腦會唔會好難用
唔想用手提電腦啊

好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

訂造傢俬 無野唔得

床尾加塊層板擺電腦
坐喺床上面用
雙mon似乎難啲,仲要位擺機箱
有無人試過喺淘寶買枱
有無人試過喺淘寶買枱

買過L形枱 連埋運費差唔多500

好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

其實呢D 枱要加燈我自己坐得唔多舒服 光線太集中

好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

你多數係用notebook

巴打係cool 過牙

好似依位巴打咁得唔得

定係連空間鬥士都冇得做

訂造傢俬 無野唔得

床尾加塊層板擺電腦
坐喺床上面用
雙mon似乎難啲,仲要位擺機箱

機箱諗住塞落床下面個櫃到,因為右面係牆所以開唔到櫃門
或者擺上上格床
咁可能有得諗
度下尺先睇下有冇得定制張檯
個個都一人一間房
真係好

有無d 同兄弟姊妹一間房既share 下
個個都一人一間房
真係好

我同呀嫲呀屌你老母
個個都一人一間房
真係好

我同呀嫲呀屌你老母

補舊圖,衣家諗緊好唔好換隻4K moon

巴打,dell 個moon 同imac 個moon好似唔同色既?

好問題,黑白相入面d灰位好易見到偏色
我其實已經盡cal到match番,不過影相咁大角度影埋去仲要iMac用反光面Dell同磨面所以好唔同

見到你呢張相,搞到我唔敢入個21-24" dell mon

利申:用緊macbook,會執下相

個問題其實係Apple用DCI-P3+光面,變左其他mon好難夾色
但係響workflow角度,如果我係執相同整印刷品,咁我隻Dell(UP2716D)因為有Adobe RGB同可以cal其實係俾到準d既色我
不過闊色mon去到2560x1440已經要三四千或更多,要有4k要過萬
所以呢set拍mon其實係兩味用途擺埋一齊,例如響Lightroom可以左面5K做interface,右面2K ARGB俾幅相full screen做soft-proof,你MBP個case可以做到類似setup

勿相認

所以直接用eizo mon,部mac啲色真係垃撚圾,個個唔撚識都以為retina執相好
屌,我睇咁多張圖,每次都將個重點放喺盒紙巾度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞