連登第三屆自貼現電腦枱或房

1001 回覆
105 Like 15 Dislike

講亂我都世界級 懶得執

地震完咁

笑左出聲

btw連gip都有仲要咁樣開剩條罅,懶得很

去完旅行懶執

講亂我都世界級 懶得執

地震完咁

笑左出聲

去完旅行懶執

女人

講亂我都世界級 懶得執

地震完咁

笑左出聲

去完旅行懶執

女人

亂都唔係好大件事,你睇到連啲櫃桶都可以唔閂埋,喼又唔閂埋,幻想唔到個人幾污糟
好多巴打張枱都會有包濕紙巾
好多巴打張枱都會有包濕紙巾

唔通用嚟抹塵又話你知咩

講亂我都世界級 懶得執

究竟部電腦喺邊
睇完你地貼相之後, 有個衝動要執房執枱

你地真係好好

我窮撚無房 張床放咗係廳
整咗好大塊水松木板釘野
以前中學就釘通告 依家已經比人入侵咗

邊度有賣秋葉原牌?

我窮撚無房 張床放咗係廳
整咗好大塊水松木板釘野
以前中學就釘通告 依家已經比人入侵咗

邊度有賣秋葉原牌?

n 年前年宵
最近先掉左

窗台枱最好深啲 唔係頂到瘀

補舊圖,衣家諗緊好唔好換隻4K moon

巴打,dell 個moon 同imac 個moon好似唔同色既?

巴打,dell 個moon 同imac 個moon好似唔同色既?

好問題,黑白相入面d灰位好易見到偏色
我其實已經盡cal到match番,不過影相咁大角度影埋去仲要iMac用反光面Dell同磨面所以好唔同

我其實已經盡cal到match番,不過影相咁大角度影埋去仲要iMac用反光面Dell同磨面所以好唔同

好似上個post都有你

見到你呢張相,搞到我唔敢入個21-24" dell mon

利申:用緊macbook,會執下相

見到你呢張相,搞到我唔敢入個21-24" dell mon

利申:用緊macbook,會執下相

個問題其實係Apple用DCI-P3+光面,變左其他mon好難夾色
但係響workflow角度,如果我係執相同整印刷品,咁我隻Dell(UP2716D)因為有Adobe RGB同可以cal其實係俾到準d既色我
不過闊色mon去到2560x1440已經要三四千或更多,要有4k要過萬
所以呢set拍mon其實係兩味用途擺埋一齊,例如響Lightroom可以左面5K做interface,右面2K ARGB俾幅相full screen做soft-proof,你MBP個case可以做到類似setup

Comment 一下

1. 書枱L型係好野,易放電腦,枱底會唔會放subwoofer?
有一日你買2.1, 5.1個D speaker可能有subwoofer,放左放右都flexible

但你枱唔夠深!
我建議你預深D,假如有一日你要放Mon,好易唔夠位。
我依家一張大橫枱,172cm(長) x 51 cm(深),
放Mon極度痛苦

起碼61, 71cm深先易走戔

記住,寧願預深D 好過預唔夠
預深左 最多唔用多出既空間

2. 書枱最好枱面/枱底 有LAN port
入牆拉Cat.6線 (e.g. 3M牌 Cat.6線,交畀裝修師傅搞都OK) 在牆內經管仔 走到全屋Router位
通常全屋Router位係大廳電視櫃
通常一拉打孖拉 即係大客廳 2個孖裝LAN port 連到房間內 2個孖裝LAN port
唔拉單丁一條 有你著數

預先舖LAN 就唔使好似隔離post既巴打咁 成日問屋企Wifi差 3度牆
猛問邊隻Router可以打穿3度厚牆了
預先舖LAN 即使唔玩PC 你玩Notebook都有著數

講住咁多
想傾再講

又係時候出來獻下醜

巴打會唔會太愛國
好似泰國噉,成日都有泰王張相
你就放女王上去

我自己都用printer + 相紙印左張房

講亂我都世界級 懶得執

究竟部電腦喺邊

你真係想知?

Comment 一下

1. 書枱L型係好野,易放電腦,枱底會唔會放subwoofer?
有一日你買2.1, 5.1個D speaker可能有subwoofer,放左放右都flexible

但你枱唔夠深!
我建議你預深D,假如有一日你要放Mon,好易唔夠位。
我依家一張大橫枱,172cm(長) x 51 cm(深),
放Mon極度痛苦

起碼61, 71cm深先易走戔

記住,寧願預深D 好過預唔夠
預深左 最多唔用多出既空間

2. 書枱最好枱面/枱底 有LAN port
入牆拉Cat.6線 (e.g. 3M牌 Cat.6線,交畀裝修師傅搞都OK) 在牆內經管仔 走到全屋Router位
通常全屋Router位係大廳電視櫃
通常一拉打孖拉 即係大客廳 2個孖裝LAN port 連到房間內 2個孖裝LAN port
唔拉單丁一條 有你著數

預先舖LAN 就唔使好似隔離post既巴打咁 成日問屋企Wifi差 3度牆
猛問邊隻Router可以打穿3度厚牆了
預先舖LAN 即使唔玩PC 你玩Notebook都有著數

講住咁多
想傾再講

腳位應該預左一尺

最好整塊板可以拉出黎放keyboard平時用就唔駛整咁深都ok

最好整塊板可以拉出黎放keyboard平時用就唔駛整咁深都ok

打字會唔會怕塊板震動
我自己就放keyboard + mouse係枱面 feeling最好
但就要枱面夠深 你要預計有朝一日放Mon都唔怕太近自己

打字會唔會怕塊板震動
我自己就放keyboard + mouse係枱面 feeling最好
但就要枱面夠深 你要預計有朝一日放Mon都唔怕太近自己

我而家就係窗台枱
放電腦既話就要落哂簾唔係背光好辛苦
但落哂簾就會攪到間房好黑要長期開燈
同埋唔可以開窗 所有金屬野都會好快生銹
都幾麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞