【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XI

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
講去旅行都諗到孤獨終老你地真係cls

好想有朋友

問下Morrissey巴打
一個人去旅行我覺得係最唔孤獨既事黎

其實我幾enjoy
起碼唔洗對住啲平日唔想對住嘅嘢

要俾我選最唔孤獨而又一個人做既事
去旅行一定係第一位
一個人唱k就係包尾

有咩所謂
一個人嘅時候先至最清楚自己係一個點嘅人
尤其係自己啲陰暗面
去旅行一定係第一位
一個人唱k就係包尾

包尾係一班人一齊上堂
落堂果時一群群人去食飯
淨番自己一個
最撚型係一個人落街場踢波大叫跟隊
最撚型係一個人落街場踢波大叫跟隊

我中學試過
不過其中一隊係識既 變相佢地可以快速輪多次
去旅行一定係第一位
一個人唱k就係包尾

包尾係一班人一齊上堂
落堂果時一群群人去食飯
淨番自己一個

咁依個已經演變到係另類欺凌.....
我心目中果條list係自己主動去而又願意做既事
冇諗到你講果種情況
管子高手

東儀秀樹
風と光の軌跡 ~BEST OF TOGISM~

https://open.spotify.com/album/2UiHEwlNNQl8cXAYvKZ2c3

人生最早接觸嘅音樂係民樂(仲有cantopop),當聽到有人用管子(日韓地方叫篳篥)入搖滾我真係好開心。

Jambinai
Connection
https://www.youtube.com/watch?v=56dv3XHUISY
https://open.spotify.com/album/1JnbWO2M8U8HigBAjK7QYk
去旅行一定係第一位
一個人唱k就係包尾

包尾係一班人一齊上堂
落堂果時一群群人去食飯
淨番自己一個

咁依個已經演變到係另類欺凌.....
我心目中果條list係自己主動去而又願意做既事
冇諗到你講果種情況

唔係欺凌
只係大家都有自己圈子
但毒撚就格格不入

releases August 25, 2017

啱呀 好似我咁一路去旅行
一路上黎負皮你班傻西

一路上黎負皮你班傻西

你條仆街又幾有道理
painting is lonely

一路上黎負皮你班傻西

我都會負皮仔

一路上黎負皮你班傻西

我都會負皮

一路上黎負皮你班傻西

我都會負皮仔

開心仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞