【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XI

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
穿屎最好聽梗係千金啦
想當年有個同學同我拗Twins定Linkin Park好聽啲
佢話Twins首千金有玩Jazz
高檔過Linkin Park得個嗌字

咩野係Jazz?
穿屎最好聽梗係千金啦
想當年有個同學同我拗Twins定Linkin Park好聽啲

給我十億元,幾千卡火鑽

我都buy Twins
乜柒風格都有
Linkin Park頭兩隻碟全部歌一樣悶到西咁
Twins已經玩過country folk, euro dance, pop rock, jazz
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

我記得n年前真係有twins fans同我講農夫啲歌黎黎去去都係rap
但twins又有快歌又有慢歌
又有rap/country/jazz/電子嘢
有才華好多

會訓

唔會
穿屎最好聽梗係千金啦

咩野係Jazz?

你喺百佳聽到果啲
穿屎最好聽梗係千金啦

咩野係Jazz?

你喺百佳聽到果啲

百佳=高檔超市

求其推少少顏色
加隻字就完成
最煩係搵字型

你真係做到

不如你畫呢隻出嚟

我枝筆好辣好有雄威
矯情少女心事我無能為力
穿屎最好聽梗係千金啦

咩野係Jazz?

你喺百佳聽到果啲

百佳=高檔超市

得一百樣野係佳
穿屎最好聽梗係千金啦

給我十億元,幾千卡火鑽

我都buy Twins
乜柒風格都有
Twins已經玩過country folk, euro dance, pop rock, jazz
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

我記得n年前真係有twins fans同我講農夫啲歌黎黎去去都係rap
有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

求其推少少顏色
加隻字就完成
最煩係搵字型

你真係做到

不如你畫呢隻出嚟

今朝係零視野冰河落山諗起Ashes in the Snow
穿屎最好聽梗係千金啦

給我十億元,幾千卡火鑽

我都buy Twins
乜柒風格都有
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

我都冇再同佢駁
太on9
穿屎最好聽梗係千金啦

給我十億元,幾千卡火鑽

我都buy Twins
乜柒風格都有
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

我都冇再同佢駁
太on9

唔夠人講就話人on9
穿屎最好聽梗係千金啦

給我十億元,幾千卡火鑽

我都buy Twins
乜柒風格都有
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

我都冇再同佢駁
太on9

唔夠人講就話人on9

你同佢拗下
有冇人聽開Two Door Cinema Club?
Foals 同埋 The Last Dinosaurs 都幾好聽
定我講呢啲太大路

大路嘢照講都得啦
我咪又係日日講阿蛆

你估我哋真係共產黨咩? 大把嘢大路過你講嗰三隊都大把人po啦
你講嘅我識兩隊,仲要三隊都無聽過佢哋啲歌,搵日聽聽先 有咩好聽就推推,我聽朝都諗著聽少女時代隻新碟(認真的)

Foals 同 The last dinosaurs 聽得多啲
Foals - Spanish Sahara !! All time fav
https://youtu.be/eYoINidnLRQ

會訓

唔會

聽mono 會好好瞓 催眠

求其推少少顏色
加隻字就完成
最煩係搵字型

你真係做到

不如你畫呢隻出嚟

你畫阿不如

求其推少少顏色
加隻字就完成
最煩係搵字型

你真係做到

不如你畫呢隻出嚟

今朝係零視野冰河落山諗起Ashes in the Snow

suede首snowblind
Foals 同埋 The Last Dinosaurs 都幾好聽
定我講呢啲太大路

大路嘢照講都得啦
我咪又係日日講阿蛆

你估我哋真係共產黨咩? 大把嘢大路過你講嗰三隊都大把人po啦
你講嘅我識兩隊,仲要三隊都無聽過佢哋啲歌,搵日聽聽先 有咩好聽就推推,我聽朝都諗著聽少女時代隻新碟(認真的)

Foals 同 The last dinosaurs 聽得多啲
Foals - Spanish Sahara !! All time fav

之前喺澳洲街頭聽過有人唱Spanish Sahara,當時唔知點解覺得好感動。 Honolulu都好正
The Last Dinosaurs - Honolulu
https://m.youtube.com/watch?v=yV8dfyrD64c

大路野

會訓

唔會

聽mono 會好好瞓 催眠

想試
穿屎最好聽梗係千金啦

給我十億元,幾千卡火鑽

我都buy Twins
乜柒風格都有
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

我都冇再同佢駁
太on9

唔夠人講就話人on9

Twins玩shoegaze應該幾正
定我講呢啲太大路

大路嘢照講都得啦
我咪又係日日講阿蛆

之前喺澳洲街頭聽過有人唱Spanish Sahara,當時唔知點解覺得好感動。 Honolulu都好正
The Last Dinosaurs - Honolulu
https://m.youtube.com/watch?v=yV8dfyrD64c

spanish sahara後面果段真係
tdcc 第一隻都係最正,beacon都OK
但新碟得一兩首好

給我十億元,幾千卡火鑽

我都buy Twins
乜柒風格都有
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

我都冇再同佢駁
太on9

唔夠人講就話人on9

阿Sa 玩 shoegaze 一定得啦

我都buy Twins
乜柒風格都有
伍樂城真係音樂鬼才黎㗎

有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

我都冇再同佢駁
太on9

唔夠人講就話人on9

有才華好多

我會即刻收聲唔同佢駁

我都冇再同佢駁
太on9

唔夠人講就話人on9

我要 idris Elba 得喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞