【英國】 英倫扮工室 VIII

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
頭先見到個post見到啲人話係外國住冇人同聲同氣,融入唔到個社區
但我覺得英國好多地方根本冇所謂社區
啲英國人既世界淨係得佢啲朋友&屋企,對鄰居或者同區既人話之佢
某程度黎講好公平

個度起碼9成都係留學生出黎9up,睇下就算

係囉
所以睇完就算

留學生點解咁多呢種心態?

老豆老母送佢過黎,但係自己冇諗過點解想黎
頭先見到個post見到啲人話係外國住冇人同聲同氣,融入唔到個社區
啲英國人既世界淨係得佢啲朋友&屋企,對鄰居或者同區既人話之佢
某程度黎講好公平

係囉
所以睇完就算

留學生點解咁多呢種心態?

老豆老母送佢過黎,但係自己冇諗過點解想黎

玩樂為先

隻黑貓
好似我屋企果隻
好想揸車翻去搵佢
想問下英國公司係咪好興reference check
但點解簽左約先黎check

我都係咁

我都係咁

屌奶星好淆底
我同上一間公司反枱咁走

隻黑貓
好似我屋企果隻
好想揸車翻去搵佢

你果隻係咪都唔鐘意其他貓
又好揀飲擇食

隻黑貓
好似我屋企果隻
好想揸車翻去搵佢

又好揀飲擇食

未見過佢同其他貓相處
但食野佢乜都食 好掛住佢,嗲到核爆

隻黑貓
好似我屋企果隻
好想揸車翻去搵佢

又好揀飲擇食

未見過佢同其他貓相處
但食野佢乜都食 好掛住佢,嗲到核爆

啲人話黑貓性格古怪
但你呢隻似例外
終於搞到tier 5 visa...10 月中過嚟英國,
好緊張啊

我都係咁

屌奶星好淆底
我同上一間公司反枱咁走

銀行工先check得嚴,佢地會出錢俾d HR公司做ref check 又做埋criminal record check,
其他工特別係細公司通常乜9都唔check

我都係咁

屌奶星好淆底
我同上一間公司反枱咁走

銀行工先check得嚴,佢地會出錢俾d HR公司做ref check 又做埋criminal record check,
其他工特別係細公司通常乜9都唔check

我間公司都大大地
不過唔係啲好專嘅行業

半年temp job都要check

但我比較好奇係
簽完約先check咁過癮
點解個個都簽到Tier2
咁勁
香港唔止人多,根本成個生活氣氛都係好大壓抑
某程度黎講好公平

個個coventry 心照la

住咁耐未去過
但midlands出名衰啲
Ep6
Ep6

岩先睇撚完
好撚嬲呀屌
呢集on9到一個點
得番一集佢做3個鐘都收唔切d線啦屌佢老味西
某程度黎講好公平

個個coventry 心照la

住咁耐未去過
但midlands出名衰啲

就黎搬去midlands
Ep6

岩先睇撚完
好撚嬲呀屌
呢集on9到一個點

好多on9位
Ep6

岩先睇撚完
好撚嬲呀屌
呢集on9到一個點

好多on9位

成集都好on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞