[航空]連登飛機膠討論區86

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
12月SIN 359 轉晒333

SQ又贏
估唔到繼日航有KFC後 英航都有
不過係臨時買畀客食

Passengers on board a 12-hour British Airways flight were fed a single piece of KFC chicken each after a catering error
https://www.insider.com/british-airlines-passengers-fed-kfc-chicken-on-12-hour-flight-2023-7
依家CX堆333最長飛邊度?好似長途少少都唔見曬
CTS?
肺炎前 唔計NZ CX
淨係HX都做到1-2 Daily 用332飛啦
北:CTS
南:DPS
西:應該係KTM/DAC

連印度都用350啦而家
想講 廚B都幾多鬼佬機師飛感覺比例上嚟講仲多過國泰,今日落arrival睇咗3班都係外籍機師
AKL full house
呀叉多uo好似都係,係而家有d龍仔嘅溝淡左
HB 嗰幾件似澳洲人
UO 應該有幾個印度人
仆街睇錯以為講緊hx第一次見廚B

大灣區應該多澳洲白人,龍仔2.0
曾經係坐CI係KHH返嚟
因為遲左個半鐘
係機口派老麥麥香雞包比客

直到而家真係唔知佢哋係邊到買咁多包返嚟
因為當時KHH已經無老麥好耐
YYZ一轉機就20粒鐘起跳,仲要轉機盤都講緊萬一以上,對因航嚟講競爭真係細過YVR架
美東四個ports固定要用A350都食咗佢好多隻機啦
其實點解唔考慮吓用番77w
橫掂佢都飛俄佬㗎啦
美國同中國傾完航權後
中國國內所有airline飛美國都唔俾飛過俄羅斯
唯獨得因航可以(暫時)發揮一國兩制下獨特優勢
緊係重注東岸

西岸真係無乜著數
UA係咁加機
以前SFO都係靠平價搶咖喱佬
依家AI試過西伯利亞滯留幾日搵零件都無驚過
繼續日日直接穿過俄佬地頭直飛點鬥
土炮應該無乜識渣737 series
龍仔都係啟德年代先有
廚叉又係開台嗰陣用過一段極短時間
飛美加唔係行俄佬,返嚟先行

最主要問題都係range掛,77W得13,700km range,A359有成15,400km
77W裝唔裝得滿?會唔會都係 concern
鍾意班次密多過每次裝多d人
當坐巴士咁 miss咗就等下班
UA EWR都係777
我覺得係油既問題
等779到先轉779
小港附近都無?
Why唔比中國飛俄佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞