[航空]連登飛機膠討論區86

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
其實日本都吸引唔少東南亞遊客
https://www.tourism.jp/en/tourism-database/stats/inbound/

靠香港同東南亞市場
加埋大灣區
UO可以一注獨日本

羽田展望台真係好靚
香港 mid filed concourse 觀景台 = 吸煙區
東薈城勁旺喎
香港太少呢類商場
低中高檔全部集合一齊任君選擇
個人覺得越南好玩過泰國
365 divert 去KHH
班大陸人無啦啦被送去台狗地方
658都去緊TPE
ba31 divert tpe
今晚ba32 gg
Ching,我一家四口,我見皇崗正接call DiDi都係2hrs10mins到,連高速費430人仔,呢條路條多唔多機會塞車?

佢果頭講完上航 crew 唔識英文
呢頭又係CX announcement 太多語言
咁佢講曬啦

不過non stop dan 讚既係PE
CX 個J 依家的確做得hea
個meal 做得差啲crew friendly 都冇用
請勿與五毛談話
Dan 狂讚 A350 嘅 J 位喎
Noel 就完全放棄介紹個位 就咁講句 nothing special 就完
擺明因為條片嘅tone係要踩 所以避重就輕唔提做得好嘅 hardware
仲要連個位嘅 manufacturer 都搞錯
LXM飛緊CX3871返嚟,係咪吉機
講真CX J catering味道上唔差 反而成日要嗰樣冇嗰樣趕客
起碼應該主動啲promote online meal selection, d客唔使上到機先發現冇心水 meal choice
甜品芝士load多d, 都係有限錢
仲有叉燒呢啲焗多陣就變曬色嘅就唔好喺long haul serve

本身尋晚班479改由408隻333即turn
407就今朝派咗隻吉機過去載返嚟
幾時先肯出番salt and pepper shaker
Long Haul J red eye 真係成個tray 空晒
salad 又唔會active 問你要唔要 一定要自己開聲
唔會爆鐘咩
如果坐J D crew 唔friendly 就死得啦,好想叫佢試下坐Y,睇下有冇禁friendly
本身都會換菇
好似隻機落完台北已經唔夠 crew hour 返香港
搭咁多次其實唔覺J嘅crew會特別frdly
試過J嘅FA都係黑口黑面; 又有Y嘅FA勁熱情 知我係飛機膠叫我影吓crew bunk同galley幫我同PEY個國泰logo影相又送啤牌
上唔夠嘅嘢點會主動問你要
不過long haul red eye 第一餐大部分人都唔想食咁多係真嘅
而且Pier同Wing啲嘢食一定好過飛機上

幾年前大鄉里出城第一次搭J 問crew拎曬湯沙律主菜芝士甜品
坐咗幾次之後 最近一次上個月搭 飲完湯就瞓覺
CX service 係被動,唔會主動派嘢
呢點有好有唔好啦,有啲客唔想crew 打攪佢哋休息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞