歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (189) 訂到就唔洗咁柒串既

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
https://www.toy-people.com/?p=81848
黎緊有部新野,為你而設
風靈幾正
兩間賣d野唔同
塔利班係咪就快出我貼定先

兩張好似都係信濃巴整
MODO水性油香港係咪未有鋪賣?
用過一兩次分享下
油既感覺同普通油無乜分別,只係佢用酒精based medium就一定要用返酒精開
留意返個樽其實透明樽黎,你見到個底以為係金色係因為佢痴晒底,搖都未必搖得開
第一次用最好攞支野撩晒出黎先摇匀佢
同埋都幾快乾,都見過人話唔倒出黎,直接係個樽/樽蓋點黎用就得,呢啲就睇你習慣了
訂左8月有
巴打你訂左full set?
唔係我整 我淨係改咗個topic
分開訂自己要個d色
多謝師兄分享!你係咪用嚟手油補色?
我有聽過2種方法
1種係90%酒精開
1種係用T09開
因為我想用黎噴 所以就咁入槍應該唔夠稀
用得t09/ 99酒精開就噴返油性算啦 都係要開晒抽風戴mask
出年福利福袋一盒坐廁+一把神手
用0.3筆噴無問題,直接用到,氣壓大少少就可以
洗筆用99 isopropyl,有D藥房會有賣
洗到筆應該可以用黎開油掛,未試過答你唔到

利申,都係用過幾次
係就好,我而家都想屌返部主角機
我都係噴水性油咋 貪佢唔大味
抽風有 不過一般噴都係戴n95算 無買豬咀

T09聽講對金屬色既發色有幫助
不過想知會唔會都係好大味?
家有小朋友 想盡量唔好影響到佢
99% 好似比較少見
要搵搵
試左再上黎分享!
無味你又點會玩水性呢
gaia T09 本身係for開硝基金屬油嘅開油水嚟,點都大味過一般水性油啦
依枝野又貴又唔好用, 效果又唔係特別好 , 噴既要溝T09 不如用番油性油, 手油又唔及黑色樽果隻AV金屬油易用, 最9既係唔知點解會比火機油溶到 滲線果陣出哂事, 買左番黎都係用左2,3次就封塵
T09本身係 for 開硝基金屬油,ching講嘅呢啲問題,其實會唔會係用「T09開水性油」呢個combo 先有呢?

我用T09開返硝基星光金星光銀嚟噴,之後滲線一啲事都冇喎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞