歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (189) 訂到就唔洗咁柒串既

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
乜而家原來連AV油都可以玩CANDY
我見連白蓋都有透明色
唔知咩效果 買黎試下
不過上網睇過av油點油都自動啞色變磨沙面
可以 但無油性咁屈 不過效果好過油性金屬色
同埋非常食底色影響
嚟緊mr水性有珍珠油 唔知幾時運到
因為AV油乾左好似白膠漿咁,乾左個面就會形成一層透明薄膜去包住D色防甩,所以我就諗係咪出左新系列我唔知可以玩CANDY
有排玩
咁樣原則上應該咩色都溝得出?
原來係咁
其實唔係全部會變消光
不過白蓋唔得
有興趣可以睇下
https://youtu.be/ByOLy9UoLyI
係可以 不過透明色要噴完先知效果
要記得點溝 最好一開始就有公式、如果你全隻噴仲肯定唔夠油 溝唔返又碌柒
透明色可以考慮下用mr color既aqueous
佢個漆面硬淨好多,同埋係光面

AV隻airbursh thinner同aqueous油可以溝黎用
唔駛專登買多支mr color既thinner
Av premium/ ak 3rd gen都可以做candy,不過冇油性咁好控制,透明色好難控制厚薄可能出嚟會唔夠統一,靠打底隻金屬色控制好啲

孤高site入唔到啲icon真係可惜,明明最過癮係啲icon
你d icon 執到我仆街
不過講開我噴金屬件既方式係

灰底 > 拋光膏粗細極 > 穿左唔理照噴 modo 5000 底 > 銀

呢個方法我覺得可以偷雞唔少step
modo 5000 真係咁堅抽?一層就夠做到滑溜?
我光油都要噴兩層先掂喎
5000真係幾好用
有英女王 又係香港公司
話知佢
肉酸就係肉酸
我有個特別嘅減壓方法
就係當我心情唔好嘅時候就會上youtube到search美國啲肥西著艦失敗炒機嘅片嚟睇
https://www.youtube.com/watch?v=XeLh-9JDWoM&ab_channel=DruidWorks
美利堅力量丫嗱, 大力出奇蹟丫嗱, 雙黃蜂丫嗱
睇著佢班死肥閪一鳩撻落嚟真係好舒服, 成個心涼晒
直頭可以照埋鏡
用落去唔似底灰,似加咗大量光油嘅亮黑,濕噴一層乾咗已經好滑
底灰
底漆
好!遲啲買支嚟試一試佢先
原來仲在生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞