歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (189) 訂到就唔洗咁柒串既

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
落少啲
噴兩件加次油咁?我再試下
其實枝筆洗唔乾淨都會有影響,不如講吓你用咩口徑嘅筆同點樣洗筆?
了解左D 基本野先,唔係塞過屯門公路
上頭post search 乾噴 濕噴啦,應該有片
又唔洗減咁多
你十幾件都無事咪留意下個用量
下次就倒咁多
射完入啲水噴下睇下順唔順
順便抹下囉
hpcp 同ps289
平時噴完轉色就倒cleaner 谷兩下
拎支舊清潔筆撩乾淨再噴落油壺
棉花棒抹噴嘴 見無噴其他色出黎先倒新色

塞就會拎支針出黎thinner抹
知道
有機會係洗唔乾淨,av油特別係primer,一乾咗會結膜同癡住噴槍內籠,我諗你揾枝針試吓撩銅嘴位睇吓可唔可以撩走啲舊油先
Av油谷槍
只可以話我谷親都死
唔係玩到起泡就係塞
依到得我係真心
試下注意
Air on> paint on> paint off> air off 主要係收雞前收咗油先,咁會少啲油殘留喺針尖
當然喺噴嘅途中都一定會有啲tip dry, 水油特色嚟,每噴一陣拎枝畫枝點啲cleaner掃下個針尖都有幫助
應該係就咁搵倒左D油
CLEANER抹乾淨個杯 抹針頭同噴咀就算?
我自己換色會攞清水噴兩三次
無咩色就落cleaner噴多次
抹針頭同噴咀就平時噴噴下都要做

不過谷槍我都唔知得唔得
我以前都有谷開
不過有次塞到射唔出
拎去浸thinner再用針了
就有一堆一粒粒黑色既野跌出嚟
我自己估係谷完就算無再理噴咀所以積住左
跟住就無再谷過

你試左上面睇住巴教個方法養成習慣減少積油先
應該會好好多
出現了

異靈火神炮個位 你地有無唔岩位 磨左內構都出唔哂黎
似設計miss 啲位完全一模一樣
有冇人用AK油?
佢地隻 3rd gen clear colour 應該點開油?
佢本身都好似好稀咁
有冇人在福利網店買過野?

個網好似幾boot camp feel咁

落完order之後好似半夜先有人處理D訂單

真係唔知叫無心搞定唔識搞
Same初初以為自己太暴力變左形
我認同
換金屬改件算啦,佢本身都唔夠位
你心目中覺得點樣係最好?
唔使最好,但都唔好咁山寨先得㗎
我又覺得好正常
大部份小店既網店都係差唔多
只不過係整圖影相果D求奇左D遮
接受唔到 剪開佢用blu tack係入面痴住先
講到好似我係啲怨靈咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞