歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (189) 訂到就唔洗咁柒串既

1001 回覆
0 Like 3 Dislike

巴打係香港買定日本買,香港未見到有一種好似daiso依隻咁fit

香港好似見過右邊果隻,但貴D間格差D
香港見過一次咁大把,我係響日本成板咁寄返黎香港
不過因為果陣肺炎太勁先可以,而家呢個服務日本果邊都已經無左
如果想candy噴法金屬紅個面啞啲/磨沙金屬feel,可以上好晒之後噴半光

至於用咩金屬色打底係有影響嘅
但用深銀/淺銀嚟比較就應該未必太明顯。
通常金色打底就出暖金屬紅,銀色打底就出冷金屬紅

謝謝你
試過一次
運費好貴
你呢隻野老是常出現,你不如打得Detail d 我幫你車上頭post
就係想要上面個種感覺
咁如果想要到新安洲個種深紅/暗紅/啡紅之類
係咪上多一兩浸透明紅就可以
同埋我用水性油 見油性油好似有幾款唔同色透明紅
畀人點相添
咁我產量低吖嘛,咪用嚟用去都係呢隻囉
你想我邊方面寫得detail d 先?金屬紅?定寫臭佢老味啲偷膠?
(好似之前都寫臭過佢老味啲偷膠
你有咩位可以做例仔未打晒出黎
寫下啲心路歷程
透明油係可以靠噴多少浸嚟控制深淺嘅,但當然會有極限啦,可以先搵啲膠匙試噴下效果。
事關透明油最蝦人係,噴淺色咗就話可補噴多浸加深返色,噴多咗深色得濟就返唔到轉頭,除非洗件重噴。

水性油要等其他高手解答,我未噴過水性油
仲諗住搵定金屬件諗緊成套買會唔會太多
當交學費
水性油用返mr color應該發色好啲同易用啲(我未用過)二嚟光黑易買
歐洲透明油用返0.4以上去噴
個金屬底如果係水性銀請確保佢夠唔夠令身 如果佢本身好灰好白嘅建議用槍鐵/銀溝槍鐵
一定要自己試到啱 我就建議你拎晒所用金屬底試下

點解天線透明版唔似彩色版咁要整個左凸起既角仔既?
你講最尾嗰張左邊?
唔係有咩
偷膠偷撚到呢
粒的咁大都睇唔到,睇黎你無視大法練到max左
不過可能係上色變左磨砂易睇d,全透就冇咁覺
唔望真啲真係miss左黑色個忽仔
啲質感 好靚
我想問第一次透明紅 噴左幾多層?
右邊個隻厚d 擺創彩d替換頭身幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞