31歲 儲到38X萬左右,幾時可以退休?

473 回覆
38 Like 599 Dislike
唔夠講?發緊夢,敢做又怕比人知先係小學雞
做到仔仔可以獨立唯止
小朋友長大過程要用你幾多錢真係好難計
計過數 唔洗洗好多錢,15年免費教育,留番係到讀大學, 無咩錢洗
[認真][手錶]輸大咗 賣錶 全部都全套齊
https://lih.kg/2721088

2021年先輸到要賣錶 而加咁快回本仲儲倒38x萬 樓主好叻
正路啦,如果唔係點退休
但你本金同利息都唔會升值,只會愈來愈唔見洗
諗住得6球退休
我利息都唔會洗得哂, 用剩既錢掉番落去本金, 我個本金只會越來越多, 仲有之後政府 退休金, 養老金,生果金, (當然唔知到時仲會唔會有) , 錢只會越來越多, 洗唔撚哂
要3億?
幾好羡慕你老婆肯同你財政獨立,我收租息嗰份要養埋老婆同仔,養哂全家搞到冇乜錢剩
點解個仔仲要返學咁慘
兩老百年歸老果陣,或者係你退休計之時
法例規定,如果唔犯法都唔7番啦
如果個仔讀到u 會唔會比錢佢讀
辛苦了巴打
我留喺察猜度個八球美金
就當係我送比你打本
祝你貨如輪轉,風生水起。

3億啦
3億就夠㗎啦
3億就一世無憂

比D鬼佬睇到以為我唔夠錢食呀
攞黎
一人一罐
攞走個磅佢

美金灰色㗎
就咁食呢就食死人㗎
所以一定要溝
溝淡左個啲呢就叫港紙
幾十萬一年個d咪搞, local u 幾萬蚊就可以
380萬洗幾年就冇晒啦 點退休啊
傻西咁你咪做死一世, 臨死前繼續番工, 無咩所謂
巴打,其實你會唔會考慮換2個單位做平d既單位
2500萬換到1250萬
多一千萬幫你搵錢
以後在算, 暫時都唔多需要, 我唔住,屋企人都要住, 冇理由要兩老退養仲要陪我捱
39X了, 另外股票方面加大了比重, 每月出糧都掉哂落去
最近一有新資金就入TLT/ TLTW, 睇好美長債, 希望佢橫盤多1年比我儲下貨 再降息爆升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞