職業特工隊:死亡清算 上集 M:I 7劇透討論區

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
有啲驚喜畫面形式上對mi1致敬
最後4,50分鐘奧地利火車大戰睇到好受壓,好精彩
動作場口浪接浪,大銀幕睇呢啲好享受

嘗試另辟蹊徑,玩到ai;野心大,亦都有挑戰性
偏偏唔係好鍾意呢種「歹角」,冇乜人味,亦都導致中前部分比較多解釋性嘅文戲/jargon,引以為傲嘅諜戰味道差咁啲

今年幾套分上下集嘅大片嚟講,mi7完結個位完得最好
始終覺得elsa同ethan最襯,要讓位俾grace好唔開胃
+2 拎埋海報

講開又講,呢隻質地嘅imax海報真係張張靚
Spiderverse嗰隻好唔掂

呢啲戲有樣好,亦都係今時今日系列電影應該要學習嘅地方
唔需要觀眾睇之前嘅集數,都可以清楚明白來龍去脈
係獨立成戲嘅戲
說明咗同時有pandora box鎖匙,又知個盒響邊,係非常危險。隨時因為騎唔住盒裡面惡魔,世界末日

最佳女配角:Paris,勁好揪
出到AI 靚佬湯與時並進
grace 好靚女
點定義睇得明先
基本故事實明㗎
但無睇過5、6集根本唔會明Ethan係ilsa 同 Grace之間嘅爭扎
感情vs任務
對於直接睇7嘅人嚟講ilsa 同grace都係今集先出現嘅人
Hayley Atwell
已經拍到完全無間諜片味道,好純粹動作賣弄,但又唔係非常緊湊,只要滿足湯佬x-game癮就得
前面好似過長
果然真係打gpt

同喺GOTG變咗第二個人
Mantis 仲大頭過Vanessa
因為玩ai搞到情報分唔到真假
反而令人期待下集點拆招
套嘢都唔係imax 格式
同top gun 比呢
上集超好睇,今集比唔比得上?
冇夾硬加啲黑人女人即刻順眼好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞