職業特工隊:死亡清算 上集 M:I 7劇透討論區

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
正路下集大結局
飛完車之後後文戲睇到訓左陣
4>5>6>3>1>>>> 7>>>2

幾場動作場面都無BGM, 感覺好怪

今集動作場面少左, 仲要毫無特色, 以前嘅沙漠飛車, 超人廁所混戰, 爬摩天大樓, 劇院狙擊, 今集好多大頭拍攝帶過就算

火車頂打交場戲, 趴低打就做到好大風要捉到好實咁, 一企起身就個個好似平地打交咁, 完全唔驚扯走

飛崖場戲比唔到緊張感, 之前 trailer 重點宣傳, 到真係入場睇 "吓?就係咁咋?" 剪接好奇怪, 開頭飛崖衝出去都幾有型, 飛飛下轉左去影 Benji 大頭鳩叫, 然後又接翻主角已經開左傘。

女主換左個大波嘅, 但好似師奶咁表現唔到身手靈活, 同Ilsa / White Widow 差好遠

其實 cut 到130 mins 差唔多, 用好多大頭講野位格硬拖長套戲, 重要唔係講重要劇情, 係講D你阿媽係女人, 地球原來係圓嘅廢話. 又唔係劇集, 都唔知拖黎做咩, 第一次見同場咁多人訓
我妹一出戲院就話阿哥你覺唔覺得佢好似Gin Lee 明明做Peggy Carter時都唔似
最近見tc 改口風話想拍到80歲
唔似top gun 咁一口咬定話唔會拍3

希望唔好真係拍咁多套
睇Rebecca Ferguson緊係睇The White Queen啦, 瞓身演出
之前宣傳唔係有企機翼
原來mi8 真係未wrap
黎緊去馬爾他
其實我幾鐘意agent carter

始終佢都係個賊唔係特工

同佢哋係有啲距離
夾硬整死佢希望係假死 就算格硬兜假死我都接受到
佢慘足三集仲要俾個sad end佢
163 分鐘
差17分鐘就3個鐘

我覺得真係得die hard fans先會覺得佢唔算過長
係 佢地係折衷左好耐先肯cut 少少
Mi 無咩die hard fans 啦
我估有批係見上年Tgm 爭IMAX 爭崩頭所以今次先入場睇
你接受到姐
咁樣扭完又扭等俾人屌到開花
我覺得似俄國間牒/其他國家既間諜
只係一個貪錢既小偷 同埋呢壇野淨係得美國同軍火商想爭奪? 無第三方國家?
不過隻AI都好癲 自己炸潛艇隱藏原始馬再引人殺知佢下落既人 下集可能直頭控制埋政府
根本今集最大奸角係佢
窄巷一打二果幕

韓妹條腰close up正撚到
雷神美國隊長都有機
我估佢講呢個

雖然我第一下都以為係mi5
Michelle上幾集都好正好sweet
綜觀MI系列揀女都幾有一手
因為湯佬好中意ingrid Bergman
個個都呢款樣 除左第二集
https://youtu.be/n7Bcsh9Dh5o

火車頂隻揪都實拍wo
咁多人話呢鏡假
我鐘意Rebecca多過新女主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞