職業特工隊:死亡清算 上集 M:I 7劇透討論區

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
天生喜劇演員
少老土 但好睇
因為反派講明今晚只係會死一條女,唔係就唔會得到曬兩條key,依D全部都係 個體 推算出黎,死曬兩條女,根本上就囉唔到白寡婦條key

唔殺湯佬咪因為佢知道key下落,咁都要問
今集mi 救地球唔再係核彈同瘟疫 ,少左份壓迫感
所以點解多啲人中意機場個part
機場時好多人
去到後黎就長期得兩個
唔係囉
橋上殺條女前既對話
已經顯示佢想殺湯
佢以為湯會被殺死
佢要條key更應該夾走埋另一條女
係果條女先知條key喺邊
而唔係湯
成班特工走去追捕湯又係得個追字
揸住枝槍冇試過對住主角開過…

湯佬我係指依個
佢係可以齋企係到咩都唔做就可以引笑人
佢今集太多一既影子
連無開過槍
放指槍係枱面既shot 都係一黎
我覺得似蘇亞雷斯
不過呢集係差d
安排湯成日畀人圍到
要佢肉搏,d人又唔揸槍
失去左睇職業特工隊果種爭d畀人捉到
又畀佢走得甩既緊張感
去軍火商party唔換臉入去畀人圍
然後軍火party門口得兩個守衛
咁容易用電槍就可以入到去
好多地方唔合理
Soloman boss格最強 可惜輸得太蠢
睇返資料
火車呢段路搭果個境
係同奪寶奇兵5開場火車果段共用
咁indi對德軍果場
就好睇過呢套最後同boss喺車頂玩刀仔呢段啦
第六集冇benji掉轉mon睇,邊有得睇ethan喪跑
因為佢地係white widow地頭講完數即刻追出去
而個到係唔比帶槍
去拎得槍嚟不如是但立架撐就追
似阿古路
次次唔想湯佬遮樣就用壞機黎做理由
我都覺成套戲個flow由係意大利揸車開始急轉直下
覺得好多野都夾硬嚟
吓? 唔係一齊死左?
我又唔係咁理解
成套戲 機場個part先有番以前mi種壓迫感
有高科技幫佢 又有同隊友既溝通 鳩下鳩下但又好認真咁完成任務

之後威尼斯 火車 呢兩場戲似係上面巴打提到 可能湯佬年紀大左 某啲場景唔能夠一氣呵成咁完成 就要靠剪接

1)火車明明就甩手 下場戲就三個人企左上去

2)跳崖明明好正 下個shot已經係火車打打下突入
過程太短有啲浪費

不過都明白 佢真身跳 始終唔同
如果綠幕 呢場戲可以拉長少少
如果要佢唔死大把方法
好似ff個韓咁
明明係架車入面都可以話假死
做gps 已經係Benji 做得最好既事

Simon 有問過點解巿面無Benji 語音既gps
Gal Gadot都翻生啦
party前後係成套pt1最出戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞