職業特工隊:死亡清算 上集 M:I 7劇透討論區

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
窄巷場打戲好垃圾 又黑
明明夾擊都拍唔到個效果
重要點解咁窄會用棍
不過唔知會唔會因為肺炎影響
可能有啲場景設計改咗

原本會更好睇
吹大咗 啲外國影評高分到太誇張
尋日睇咗IMAX
冇想像中咁好睇 可能我期望過高
本身都好期待跌崖同火車打交 但入到去發現原來都只係咁 個人嚟講上集直升機個場精彩啲刺激啲
然後ilsa真係死咗?好傷心 希望唔係真死 下集會返嚟
gabriel同ethan之間個關係 ai同gabriel同之間嘅關係都未係講得好清楚 要等下集先會講
下集出咗會再一次過睇晒2集
會再刷多1-2次應該
下集拍好架啦,出年上

Ethan 個背景係改寫左
原背景係Ethan 係大學搞左場超大龍鳳出黎比mi1個大boss 招攬左去imf

不過張圖佢可以話係cia 特登作一個背景比佢

Grace 入imf 條線係同Luther 一樣 都係壞人後被加入
Benji 入imf 個原因就最鳩,原本係乖乖地係office 做社蓄,點知比Ethan一個亡命電話搞到佢中意左個刺激感而走去加入imf
因為疫情,party 場戲拍左3年
鐵膠應做的事
Eyes wide shut ?
Vanilla sky ?
只講呢2個系列啦
如果講成個湯佬電影list 呢2個系列可能無一套係我top 5
雖然其實我自己都唔敢㨂5套最中意既出黎
一到某啲2選1 就好難㨂

Jerry Maguire / magnolia
Tropic thunder / edge of tomorrow
Mi1 / minority report
Collateral/ last samurai
Tg1/ interview with the vampire
根本係特務片既神枱級制作,不過未係係好清楚Tom同反派有咩瓜葛
Dune 1 話想上佢
全世界都想
又一城真係好多ABC 睇上次睇spider verse 又係嘈到飛起 行黎行去
Rebecca 係一集靚過一集
當初第5集出黎個陣仲覺得佢麻麻,個樣有啲老
可能第4集2個女角我都幾中意
點知第6集係廁所見番Rebecca 真係覺得好正
第7集直頭
佢個種人妻味好撚正

男人會prefer成熟女人
正常

綠煙暈左ja ma?
唔明Gabriel點解唔喺party強搶鎖匙
搜左身
鎖匙「唔喺」佢度
Okay la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞