職業特工隊:死亡清算 上集 M:I 7劇透討論區

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
佢越拍越好 又唔似FF咁走下坡
佢有突破我覺得再拍無所謂
無必要為反而反續集
轟天猛將今年都出4
淨係講佢親自做大部分特技場面已經無人代替到
佢d特技牌分分鐘仲多過一個真係職業特技員
我唸係唔想大陸公司影響套戲既流暢度

你知一有大陸公司插手 就話呢樣唔得果樣唔得

又話玉華又剩

可能咁 索性唔浸大陸公司玩
仲有會變爛片,依家啲大啲片都少咗同比中資搞死

景甜食屎啦你!
覺得5同6有無變爛片
5都有張靜初
多人睇都死啦

有幾多人可以5 6個鐘唔去廁所

忍尿都忍死
我希望佢地以後啲戲都唔好浸大陸玩
因為全部都係湯哥做監製,變爛片係因為導演衰
好認同你講嘢,今套完全冇特別記憶點,睇完唔知睇過乜
啲打鬥為打而打咁,邊有特攻會咁明目張膽大庭廣眾打架

我場好多人睇錶同去廁所

下集睇最平2D算
都係前作好睇啲,可能大家比TGM養大咗期望,其實都唔覺2個半鐘,就咁睇已經過得好快

冇咗鷹眼等佢哋同跳飛機同爬杜拜塔等既MI靈魂都冇真係失色咗好多,火車戰其實都係致敬咗MI1
btw:我睇到中間段差啲瞓着
其實pacific rim 2 監製都仲有Guillermo del toro
呢 part 劇情講到架火車暴走唔識停, 我估慢極都行緊 80 掛

先唔講特工喺呢個速度下嘅車頂企唔企得穩, 做樣都搵把巨型大風扇吹到癡線咁啦, 你見個 Boss 件外套比風吹起完全係無高速行駛大風吹嘅感覺, 唔係加插D火車快鏡同整blur 背景就好似好快咁, Google photo咩, 成件事咪好流, 投入唔到囉

之前扯飛機咪有真實感, 觀眾咪易投入
監製唔重要,導演就最主要死因嚟

因為每個導演都有唔同既拍戲風格,就好似Russo Brothers咁套灰影人都有Marvel既影子啦
純粹想睇多啲佢其他戲姐
應該係拍緊下集但宣傳上集
我都憎
不過湯佬都6字頭 睇多集唔好咩
呢套cliff hanger 唔重喎
Spider-Man個隻 就真係
好彩paramount叫佢cut
而家我雖然都覺得過長, 都未至於嬲到下集唔睇
阿凡逹下集我就肯定唔睇
Paramount 係想佢地再cut 多啲
我反而好奇cut 左個啲係咩
呢個導演本身好憎directors cut 個啲黎
本身唔想cut 而焗cut 既可能個版本會合理啲
睇完都覺得好睇既,滿意
但意大利果PART真係悶悶地
真,飛車飛太長,炒完部警車以為完,點知又要換車再飛,仲要懶搞笑自轉…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞