職業特工隊:死亡清算 上集 M:I 7劇透討論區

1001 回覆
52 Like 5 Dislike
姐係tom curise mi1 之前係壞人黎?

下集又要等幾多年
其實如果唔係佢事前係咁sell 呢幕,大家只會當係一幕普通mi 應該有既鏡頭
但no time to die個反派勁on9
黑人女勁煩
應該都係小偷之類
不過身手好畀IMF招安咗
換完係咪一定有?定係都係先到先得
入個ball時收晒武器冇人有搶,把刀喺Pom嗰把但唔記得幾時搶過嚟~ 但火車都冇搶就真係過份
感受深啲同感受冇咁深啲嘅分別,畫面/資訊上令人理解到係咩關係
好似今集有睇mi1嘅話會更深刻,但冇睇嘅話完全冇影響
享受就好

我自己非常討厭有啲電影系列打住電影宇宙嘅名號,強行要求觀眾入場前「做功課」
呢啲係非常不負責任嘅電影人
Marvel lor,一套入邊唔知幾多唔關套戲事嘅彩蛋,跟住又要你睇其他電影或者劇集,我懷疑呢個係主要原因搞到啲人乜乜superhero fatigue 而唔係啲戲差…..
咁就唔make sense,本身冇plan高空落, 個傘係諗住著草時用
條橋識得玩可以好好玩,都令人期待下集點樣見招拆招
好似ethan同paris救對方一命,都算係佢計唔到嘅嘢(?)

Top gun後生嗰堆都幾多大job做
ai仲未計到人心
Paris好揪得
睇佢gotg鳩下鳩下,可以咁型
現代社會擸刀容易過擸鎗好多
你咁理性,可以諗下party個環境先
你要challenge火車嗰度都叫合理啲
理想的話就出年暑假睇得
不過按照mi系列的運氣 2025年我都唔出奇
覺得佢好cute,唔知佢咁撚猛料
賜死Elsa真係嬲! 本身冇睇太多消息或Trailer入場, 開頭咁快死以為佢今集客串,點知俾佢撚一野! 然後屌你真係殺撚死佢! 就算佢下集同我講佢真係未死,屌你再撚多一次, 咁我真係嬲鳩!

仲有, 搞佢條女,如果個AI咁勁點解又唔搞佢前妻?

另外唔係太get到 Gabriel 同Paris個理念係乜,點解幫AI 未係好get 到! 而個AI 理應更強大更令人恐怖我又唔係太feel 到!

Hayley比想像中後生, Endgame幾個shot 覺得佢都老, 但呢集點睇都唔似4字頭~ 尤其d大頭! 但我未feel 到點解佢未上火車前可以成為Ethan 嗰team人(情感上同實際上都feel 唔到) , 要整死Elsa擺佢落嚟就更加難理解編劇既諗法…

真心係,佢唔係唔好, 但呢套喺成個系列入面我唔覺得太高位置既, 劇情動作都唔夠高!
Gabriel 係操弄ai….paris係佢條𡃁?

Ai之恐怖 下回分解(導演有講)

Hayley行差踏錯,正如ethan同其他成team人以前一樣,亦都係點解ethan同佢哋會加入imf…咁而家需要Hayley,同埋Hayley都要ethan佢哋幫手唔係就肯定收皮…

Ilsa死就真係…睇吓part two會唔會有跟進…

套戲仲有好多未解釋 講真我覺得part1接近三粒鐘都淨係講得少少…會唔會需要part 3….
點解你會去呢間睇?唔去其他果啲睇?
我個場有人飲汽水 仲要勁大聲噯出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞