訂個散水餅竟然搞到要收律師信 (3) Waffleman店主反擊 1星評分全被刪

1001 回覆
148 Like 1 Dislike
律師信呢屌喂等撚咗好多日喇
通常上網research都係搵
散水餅 推薦 好評 必買

點會諗到 Waffleman 黑店出律師信吖
收錢前正常太大反差
加上大量受害者話好多比錢前講好左既要求都做唔到,事後仲話要出律師信比人
唔知呢幾日店主收到既查詢有無少到希望佢唔會混亂啦
其實真係好多受害者,真心想知到底店主那來既自信話得0.2%既客人係有投訴
應該冇錢請律師😂
實時報導:我揾人去幫襯佢,被店主blocked

朋友用番「emoji手指指」咁覆佢,乎合番佢style

最後朋友話:

「你哋係咪有律師團隊?
咁啱我哋都有
邊間律師樓?
諮詢法律意見?
訂餅犯咩法?
我都想知你邊間律師樓
我哋都想諮詢律師意見」

想講落去就被block

佢依家用黃色👆🙏
同埋點解可以仲係咁串,均能理解,又bold哂啲字,好撚on9
呢句真係好撚系
垃圾黑店
快啲出律師信啦
佢先異於常人

問嘢就不斷串串共,為受害者抱不平

仲以為佢朝早回,點知秒回
凌晨兩點都未瞓,唔知係咪好多人查詢到佢失眠

未問清楚、未落單,付咩款?
話WhatsApp 落單,但轉頭又購物車?
用律師團隊嚇人?
我哋真心想知道邊間律師樓?咩律師團隊?
邊個律師覺得客人查詢犯法而出律師信?

佢作為商戶做生意,客人查詢理所當然

佢先要比消委會調查,佢咁樣回覆顧客查詢,勁有問題。顧客比錢你賺,問下嘢都受你氣?咩料?

建議大家受害者去報海關,最快同有效。單憑佢啲產品大小、款式與網圖不符,以及訂購時受害者外加嘅要求,佢偷工減料話單太急而無做到,都已經違反商品說明條例。
人地聲稱24小時也不夠用因為要準備材料,依家仲要mon埋 po
根本佢既技倆就係等你填表落單,落完單比完錢就會唔覆你,再追問問題就係滋擾佢,再嘈就block你同出律師信
假設你收到貨想投訴佢產品大小同款式有問題?sorry, 佢會同你講店舖有權更改,仲串撚到比番海關同消委會既電話你,叫你自己去查詢補充番自身既法律不足
受害者唔駛驚,真心告得
追post追番去(2)先發現更多料呢度無

有無人會喺度貼番上個post啲料:腦細資料+其他客人留言嘅cap 圖

結婚嗰單都好爆,見個新人問佢嗰invoice number, 佢答人「未有」,人哋再問,又話人滋擾,之後屈人誹謗,話要告個客,個腦細都幾crazy
係!佢可以直接google form下單,比人揀哂送貨時間同款式,再上傳埋入數紙或者cap圖,簡單又唔洗覆客,最多有時有特別要求可能要再同客夾,但前題係份form做得好,根本佢打定咁多template係到,姐係本身份form都好多不足,但居然唔係改善份form而係打定勁多template係到串啲客,真係on9無極限
笑死
間店一開波就等你明日前過數確認
好急收錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞