訂個散水餅竟然搞到要收律師信 (3) Waffleman店主反擊 1星評分全被刪

1001 回覆
148 Like 1 Dislike
佢應該同google投訴有惡意評分啦
唔緊要 時間問題 google都係禁幾日
之後都係可以繼續評
所以精明既顧客係比錢前要問清楚,例如送貨係咪一定送到上門,到時有爭論先有紀錄,不嬲gogovan送上門都要另加錢,佢明知都唔同個客講,屈個街落街拎真係好仆街,做生意做到佢咁
大家可以做住其他嘢先,過幾日再負評佢
真係串到爆! 咁睇落個店主都幾好彩,開業九年先爆呢一單嘢出嚟
比單吖!仆街!
叫佢比,佢唔比,屈人滋擾,blocked人就當無事

呢個梁詠文成日用呢招,正pk
人品賤到無極限

好欣賞巴打嗰句「我想拎張單去海關度補充法律知識」
呢句笑死
係囉,通常上樓好似加100,你講定有額外費用,如果我想慳既話都會落樓拎,起碼心甘情願先,有啲客如果真係唔方便落咪加100蚊囉,佢依家咁樣真係好仆街
幫推下啦
好黐線 搞到我依家想問佢攞返張單,不過佢一定唔肯比啦依家
多謝你幫正評同推
試下話你都想補充自身既法律知識不足
有冇梁詠文啲朋友爆多啲料
條友背景係咪好猛料,點解可以惡撚過黑社會
上個po個爆料都好一般
呢條link好似仲入到
但search唔到
https://maps.app.goo.gl/kvC5EZjnN2uiYk548?g_st=ic
佢度縮成咁
佢間舖得佢同揸車嘅加埋2個係主力人手
師兄太單純,佢嗰啲marketing 容乜易
比錢OpenRice, 周刊訪問就得啦
一睇就知佢無大財團back up,
睇佢講嘢吹水唔抺咀咁去嚇窒啲客
就知佢廢up無極限
「律師團隊」?
一個律師佢都請唔起
佢打咩「諮詢律師」之後嗰啲廢話

任何一個律師睇完都嫌佢on9,覺得佢吹水成份達99%
律師朋友睇完都笑到肚痛
佢下下講話「我司諮詢律師⋯⋯」
大部分客人都能接受本司做法」成日講到有問題係個客:「只有0.2%=閣下未能理解」「閣下自行補充法律知識」

事實係大部分人都唔接受佢做法,覺得佢有問題
1. 態度差
2. 免費送貨唔係送上門
3. 從來唔比單
4. Blocked客話客滋擾
5. 話出律師信
6. 貨不對辦
7. 送貨時間唔係客人指定時間

佢網上聲稱100%準時送,否則原銀300%奉還。
呢個都違反商品說明條例
佢好多嘢都違規,受害者要報海關、消委會

而家一眾網民都幫佢做緊marketing 啊
等睇佢間嘢無人幫襯兼執笠
因為佢轉左呢個最有價值嘅pin 轉返去實鋪果到
就好難比人report到刪走
同時佢combine 曬 所有地區之前嘅評價
所以先有605個評價

但依家google禁左留言 怕惡意評價 要一段時間先可以繼續比負評
希望平時去赤柱玩嘅一家大細唔會走去幫襯呢間垃圾waffleman

之前每間鋪有兩百幾個, 如果combine左得返605, 咁起碼有150個係一個account comment三間鋪
都要照問
啲對話要cap screen放出嚟
人在做,天在看!
消委會、傳媒、廣大巿民就會有眼睇!
lm
啱啊,識佢嘅人要出嚟伸張正義

Email比佢professor講佢有幾賤,比佢睇下呢個梁詠文已經出名,出名閪格!

當年仲同professor sell環球商業呢科,佢咁嘅人品同營商只會令中大蒙羞
可以整個waffleman7宗罪

1. 態度差
2. 免費送貨唔係送上門
3. 從來唔比單
4. Blocked客話客滋擾
5. 話出律師信
6. 貨不對辦
7. 送貨時間唔係客人指定時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞