訂個散水餅竟然搞到要收律師信 (3) Waffleman店主反擊 1星評分全被刪

1001 回覆
148 Like 1 Dislike
上年呢個客係咪收到佢律師信

如果有人收到真係唔怕公開佢所謂嘅「律師信」
如果唔係律師扮律師,佢死梗,冒充法律人員、製造虛假文件

我可以幫手揾傳媒做訪問,直接諮詢佢口中嘅「律師團隊」,聽下佢所謂嘅律師點講,揾埋律師公會證實佢身份係咪真律師,再揾另一個律師同佢對質

如果佢口中嘅律師係佢朋友,仲正,一箭雙雕。
相信同佢割蓆都嚟唔切

顧客追單、攞單、查詢,請問犯咩法?
話人滋擾?封鎖?出律師信?
你貨不對辦、服務態度差,公開你惡行,話人誹謗?

梁詠文,知唔知咩叫滋擾?你開舖頭,公開商用電話,巿民打電話,唔構成滋擾。顧客講事實唔係誹謗。

梁詠文,惡人先告狀。法律唔係比你攞嚟嚇巿民
好心補充下你自身法律知識啦,點為知犯法、律師信咩情況下出、點出,唔知就咪9up
👆🏿🙏🏿推下先
個時上堂阿sir笑騎騎叫我地幫佢刷五星,仲話唔介意你地俾一星,因為佢可以delete comment
咁撚仆街,推
5)客人於填寫google form時大意地將送貨日子填早左一個月,已即時通知店主希望更改,惟店主拒絕,照舊係早一個月時間送貨,令客人承受非必要損失

6)聲稱100%準時送貨,其實包埋早兩日已經送貨,令客人外出工作亦要趕回公司處理貨品,仲要見到啲貨層朱古力面開始溶,啲餅又唔擺得,焗住早兩日派俾同事,搞到俾公司同事揶揄做咩咁心急趕住走

幫你改正返5)同6)
兩件事黎
佢係咪report左有惡意評論?呢幾日應該出唔到住負評住?真係長期戰爭
呢個又係勁撚賤唔拎單點樣claim錢,懷疑佢係咪為左逃稅就唔想出收據比客
可能係購物車整左比錢就要比手續費?
店主係咪未回應過?
婚禮個單
但肯定佢keep住mon po
點解真地址佢都可以搞
google有無咁黑暗
好似真係唔見左
你搵番呢個po圖片個到,屌,好彩cap低左
你買購物車當買個網站service 咁會易理解啲
但咁都慳不如唔好做生意
wts下單就唔知有幾多生意囉
你都岩既 方便逃稅呀嘛
想講係同你開鋪無買收銀機咁樣囉
我上個PO 講過, 我想係度講多次

店主最大問題係心地唔好

話出律師信去人哋舊公司, 係無諗過會影響人哋career, 仲要根本人哋係無錯

呢啲心地咁差既人, 就算今次件事淡咗, 我都會耐唔耐去google比差評佢,
有朋友要買散水餅都會提佢唔好買呢間
無錯絕對係長期戰爭
佢根本就等成班巴絲比哂負評再等件事淡左一次過del哂
過萬單年中都搵唔少
每人700都700萬
幫推
閪店主 唔回應想淡化件事啫
Google review短時間內太多負評會刪,大家可以隔一排先負評,橫掂長時間作戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞