訂個散水餅竟然搞到要收律師信 (3) Waffleman店主反擊 1星評分全被刪

1001 回覆
148 Like 1 Dislike
為左整呢個,成朝無做過嘢
辛苦晒
Too long未read
正評左先
都係做個好市民,入面既內容大家隨便修改
騎呢到唔似係喺大公司做過幾年野
push番
如果d餅會咸
可能係因為店主整餅時流眼淚
諗起賣幾十底餅都唔夠俾錢出一封律師信
就忍唔住咸左
我舊年幫呢間買餅都有中過招。當時我幫襯左大約三百件waffle stick,分兩日送幾個地方,雖然唔係超大單,佢應承送貨,我仲叫佢每個地方出車前打比我,等我安排同事去電梯大堂接。第一日佢個送貨司機叫我搵人去路邊接,地下大堂都唔入,我問返落單個負責人點解唔係送上樓,佢話九龍灣商貿區抄牌好密。之後我話我座大廈有時租停車,$21一個鐘,之後又係相同情節話叫我搵警察海關去長知識,又話香港法律無話送貨要上到門,叫我增進法律先,講多幾句就話我騷擾佢,保留法律權利追究我,因為當時仲有幾個offices,未收晒貨又比晒錢,唯有忍佢。最後收晒貨,問佢攞單,方便我去消費者委員會同海關學下野增進知識,佢就block埋我,連單都唔比,最後唯有喺無單據,只有whatsapp對話情況搵消費者委員會同稅務局查詢下。當然最後搞唔到佢啦,因為消委會無執法權,稅局查唔查都唔會話你知。

比埋whatsapp內容大家評下理

真係癲
終於有新受害者,好嬲
想報海關就唔撚比單,仆佢個街,根本佢句嘢就係on9, 咁一定話泊唔到車屈個客落去拎啦屌
又一個苦主

依家咁睇 呢間野本身都可能有大財團backup
我上網google佢地
做marketing 都做得好足 係好多網站都有佢地足跡
大撚哂咩真係大集團都唔會咁串,美心個啲餅鋪都唔會咁啦佢一間小店仔渣
最唔明點解灣仔果個location 唔收皮
report左百幾次
cls 都萬蚊張單 變通少少送上門唔得
寧願叫個客去增進知識
唔知以為佢超大型連鎖高級餅店呀
就算係都唔會咁樣block客又唔比單啦
介唔介意我分享出去?整緊個搞事懶人包
屌佢個老母,癲雞得來又幾撚好笑 🙏🙏🙏
西咗咁多年而家至畀人公開真係好好彩🙏🏿👈🏿🤞🏿💪🏿
呢個先係神奇既位
繼續推, 希望更多苦主出現
整多咗張
用online editor整所以有啲濛

Cls
原來咁耐之前已經係咁,唔知點解一直冇人爆9佢
平時遇到啲西店原來係小事
好好笑不如真係ig整個hashtag po哂堆meme圖上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞