訂個散水餅竟然搞到要收律師信 (3) Waffleman店主反擊 1星評分全被刪

1001 回覆
148 Like 1 Dislike
想睇東張訪問梁詠文
之後出律師信比tvb
8)客人訂貨婚禮用,想姊妹團幫手收貨,所以收貨前幾日問有無送貨單號方便姊妹處理,店主答未有。直至婚禮當日再次查問,店主才回覆送貨一向由gogovan送無單號,明玩嘢

9)客人訂左300個窩夫接近過萬元貨品,需要送貨到唔同收貨地點,點知送貨當天店主回覆客人要搵人落樓係街收,連大廈門口都唔去,原因係驚抄牌。客人表示大廈有停車場,店主為咗唔想俾21蚊泊車時租反而指責客人包送貨唔包送上門,沒有法律知識。客人想取回收據同樣再被威脅會發律師信,並將客人WhatsApp 封鎖。

10)客人last day會提早下班,因此問店主送貨時間,店主照舊不理會
各位巴絲幫幫手整合下 功德無量
想知留過言既連登仔一人一封律師信 佢要賣幾多個冬甩先回到本
辛苦晒
消委照接我投訴,但話寄左信比店主,但店主限期內無覆,消委話佢無執法權,建議我考慮去小額錢債,正如毒舌大狀咁講,法律面前,窮人xx

屌,真係唔怪得佢下下都咁串唔覆消委會就得,件事不了了之cls
消委不如執咗佢
消委會真係一個笑話黎
所以店主就大條道理比埋電話受害者佢根本唔撚驚
其實再睇佢ig真係笑撚死,那來既自信打啲咁既嘢
切忌好睇唔好食完全係佢喎,得個樣,基本上大部客人(0.2%既小眾)都係話甜同埋好難食

呢個先搞笑,吹到話唔洗客人身水身汗拎完番公司,屌,你送貨咪又係送到樓下咪又係要落街拎

最後呢個,根本佢隨意決定款式,婚禮個單都話收到好多一樣款,你既款式咪又係唔夠多仲要係按照季節決定,其實你個窩夫都係加啲朱古力上去乜有季節可言??
所以消委會個角色係收投訴同出信
出佐信無人覆唔關佢事
消委會又幾好做wor~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞