[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (85) 王鋒尾後針 40強進30強!

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
同樣道理 佢去美國做asian發展空間有限
講暫時節目表現啦

利申唔覺得尾後針特別好,但KC咁多鏡頭都仲係好普通
覺得佢唔錯不過諗唔到香港點比佢發揮
瑞銘
KC 作為win win 條仔
台風無佢一半

唔加密 屌你老母diutv 顧掂你依家旗下既藝人先啦
甘系岩 咪打5p字啦
Mirror都夠鐘退落嚟啦 個個都想solo出歌同拍劇拍戲,開完演唱會都未必再會出團歌
樣好過win win 一倍
台風一半都無
再補多句啦
唔知真實比賽情況係點 如果我無miss到 剪接後Tsoul佢哋自己無話呢首歌係自己作
但係剪接咗泳兒評語因為原創而揀紅組呢句
呢個前提係泳兒知道on the beat係咩意思 而又無聽過原曲先成立
如果唔係嘅話 Tsoul佢哋suppose只係rap咗一首歌 改編咗歌詞 跳咗段舞
當時唔知自己犯錯 並無聲稱原創歌曲 而完成咗一個表演

甚至乎可能Tsoul佢哋當時喺泳兒評語後 有講話唔係原創
只係無剪接出嚟 無人知真相
單憑Viu支離破碎嘅剪接而就住泳兒一句原創而揀 就覺得純粹因為呢個原因勝之不武唔gur嘅
咁現實就係話你知 因為你首歌唔夠紅 所以人哋唔識唔知呀
(其實上輪Grace都好似唔知專業失戀30年係Callstar唱 仲問而家市面有冇紅E呢啲boy band)

利申 我唔知改咗幾多歌詞 因為我係無聽過原本嗰首
道歉範文

速度可以
內容直接,冇轉彎抹角,仲要識tag晒全部原作者道歉

makerdiu PR同埋契鋒學嘢啦

Tsoul大哥加油
Tsoul tg解釋左話「原創」係指chorus rap同編舞
想聽棍哥唱friendzone man
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞