做過9GAG,你問我盡答

215 回覆
115 Like 3 Dislike
Engine哥邊主要係maintain現有既system定係不斷起新野?
裡面追唔追新既tech?
聽講好易炒人,係咪真?

兩樣都有做
冇話追唔追新tech啱用就用
啲人自己走就有 好少聽話比人炒
點解9gag個ig之前up完啲片無耐,最多三四日
之後又del咗佢?

應該係版權問題
巴打點睇宜家香港果d所謂既KOL盛行

佢地周不時柒下我地又有嘢笑幾好呀
不過都係個句
stop making stupid people famous

巴打做in house洗唔洗搵呢d KOL出post

唔洗呀
點睇sarcasm成日偷圖?

天下一大抄
以前反國教時候係咪出過post支持? 我聽人講但係自己冇睇過

有冇試過出大件事?例如俾人告,外國班user群起圍插?

我印象中冇 不過林鄭當選嘅時候就有嘅

林鄭嗰下?邊個post

國產淩淩漆 呀漆國家有任務比你啦個張圖
創辦人係中學師兄
佢個醫生妹妹當年校服look好正

死火完全唔覺
可唔可以形容下負責諗caption 既員工既外表或者性格
d caption 真係好到肉

諗caption真係份工最難嘅task
外表性格 文青look啦
份人就文靜啲囉不過好有要求同好搏
利申:唔知而家仲係咪個個同事諗

充滿想像
創辦人係中學師兄
佢個醫生妹妹當年校服look好正

師兄
點解Trending 成日都有repost 隔幾個月幾星期又見番d圖
與其打入每個social media, 有冇諗過自己創造一個
與其打入每個social media, 有冇諗過自己創造一個

佢自己有網架

佢自己有網架

問果個係咪On9...9gag 本身都已經係一個social media...仲有9chat
識dank memes
呢個女人9gag做d mud?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞