做過9GAG,你問我盡答

215 回覆
115 Like 3 Dislike
唔算做左好耐,同埋都年幾兩年前,答唔到屌細力啲
做d咩 人工福利點
間公司有幾多人左右?
點運作?點搵錢?
人工如何
返工開唔開心
入面人事點
好唔好做
返幾放幾
幾日年假
SL有冇錢
有幾多人
平時d人係咪都好gag
點解要抄野?
做d咩 人工福利點

主要負責做post screening,揀post入hot/trending,整memes同run social media
人工15k 做engin嘅會高啲 冇乜特別福利都係正常公司咁 不過攞假基本上冇乜限制 同埋聽同事講再早兩年有得home office
無人想知

出返去囉冇人留你
間office係邊
做d咩 人工福利點

主要負責做post screening,揀post入hot/trending,整memes同run social media
人工15k 做engin嘅會高啲 冇乜特別福利都係正常公司咁 不過攞假基本上冇乜限制 同埋聽同事講再早兩年有得home office

做你依個位有咩要求?
間公司有幾多人左右?
點運作?點搵錢?
人工如何
返工開唔開心

公司廿幾人 大部份係engineering
搵錢都係靠廣吿
返工都幾開心
雖然睇啲memes會睇到悶 但係個環境好relaxing
入面人事點
好唔好做
返幾放幾
幾日年假
SL有冇錢
有幾多人
平時d人係咪都好gag

唔多人所以大家都好friend
返十放七 但係其實返屋企都要mon住啲post
SL有錢
廿幾
gag又未必好gag 但係好有觸覺 搵返黎嘅料基本上都會好好反應
間公司有幾多人左右?
點運作?點搵錢?
人工如何
返工開唔開心

搵錢都係靠廣吿
返工都幾開心

咁大約engineering ge entry post有幾人工到
點解要抄野?

我地都唔想
啲人up啲嘢唔係原創我地控制唔到
創辦人係咪讀hku?
公司有幾多人
唔驚比公司起?

廿幾
起咩 我又唔係爆緊咩公司機密何況都咁耐之前 而家啲嘢都未必同以前一樣
間office係邊

荃灣
點入去?
有無啲咩特別要求?
做d咩 人工福利點

做你依個位有咩要求?

其實冇乜要求 大學畢業
去interview問啲marketing嘅嘢
再講下關於自己嘅經歷 老細會睇下你同個team嘅dynamic係點
okay就可以返工
不過唔係成日請人
間公司有幾多人左右?
點運作?點搵錢?
人工如何
返工開唔開心

搵錢都係靠廣吿
返工都幾開心

咁大約engineering ge entry post有幾人工到

好似fg都有23K 最高應該可以去到50K
做community啫係我做個啲就可以去到30k
創辦人係咪讀hku?

係 HKU Law
間公司有幾多人左右?
點運作?點搵錢?
人工如何
返工開唔開心

搵錢都係靠廣吿
返工都幾開心

想問下點解係會揾engineering嘅人材
點解唔撈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞