做過9GAG,你問我盡答

215 回覆
115 Like 3 Dislike
間公司有幾多人左右?
點運作?點搵錢?
人工如何
返工開唔開心

公司廿幾人 大部份係engineering
搵錢都係靠廣吿
返工都幾開心
雖然睇啲memes會睇到悶 但係個環境好relaxing

咁大約engineering ge entry post有幾人工到

好似fg都有23K 最高應該可以去到50K
做community啫係我做個啲就可以去到30k

聽閒bonus好多?
點入去?
有無啲咩特別要求?

其實佢地有個網一路出去請人嘅ad
https://jobs.lever.co/9gag?by=team
冇乜特別要求 都係要醒同肯做肯捱
點解唔撈

因為去左讀master
間公司有幾多人左右?
點運作?點搵錢?
人工如何
返工開唔開心

公司廿幾人 大部份係engineering
搵錢都係靠廣吿
返工都幾開心
雖然睇啲memes會睇到悶 但係個環境好relaxing

咁大約engineering ge entry post有幾人工到

好似fg都有23K 最高應該可以去到50K
做community啫係我做個啲就可以去到30k

聽閒bonus好多?

我做個年就兩個月人工到啦
9gag會唔會仲有咩新搞作
9gag會唔會仲有咩新搞作

真係答你唔到 因為我都走左就快兩年
但係我見最近佢地出左clothing brand
算唔算新搞作
lm
有冇話咩科grad先請
有冇話咩科grad先請

如果係做community嘅基本上冇
我有同事係讀英文有同事係讀accounting
所以我諗都係好睇interview
始終startup公司
唔似大公司啲HR咁on9左揀右揀
畀幾多錢先請到9gag賣廣告?
畀幾多錢先請到9gag賣廣告?

9GAG真係唔係下下講錢
你要sell嘅嘢夠爆佢地一樣會同你合作
佢地睇idea多過睇錢
非ENGINE類的話, 會點樣去區分邊個高D人工?
會唔會同Position但唔同同事人工爭好遠
15k真係低左少少wor
老細成日係度?
點解唔做
點解唔做

原來上面有人問左 當我無問過
非ENGINE類的話, 會點樣去區分邊個高D人工?
會唔會同Position但唔同同事人工爭好遠
15k真係低左少少wor

15K係freshgrad價錢
你有經驗做過digital marketing/廣吿嘅係21K起跳
所以唔會同工不同酬 而且都升得幾快
老老實實 我做過三份工 9GAG係人工同晉升方面算係最唔錯
老細成日係度?

係呀老細成日係到
9gag算唔算網絡焚化爐
不過user content呢家野唔係話經營得好就得既...
舊登ser廢設計廢一樣花樣百出
連登改善曬所有野,都唔見得出色啲
有冇話咩科grad先請

如果係做community嘅基本上冇
我有同事係讀英文有同事係讀accounting
所以我諗都係好睇interview
始終startup公司
唔似大公司啲HR咁on9左揀右揀

有屋企人識創辦人
不過聽樓主咁講 好似工作環境幾好
9gag算唔算網絡焚化爐
不過user content呢家野唔係話經營得好就得既...
舊登ser廢設計廢一樣花樣百出
連登改善曬所有野,都唔見得出色啲

其實我地好努力咁令到啲content嘅原創性高啲
除左我地每日返工會自己落手落腳整memes出post
仲有頭先講過9gag.com個system
佢會自動搵矖啲一樣嘅post出黎
我地再人手揀返最先upload個個出trending
務求令到啲repost唔會出到公海
Office幾大
好想知做野氣氛係點
有屋企人識創辦人
不過聽樓主咁講 好似工作環境幾好

幫我同呀ray打聲招呼
係呀 office一半係work station
一半係人造草地有嘢食有嘢玩 係枱坐到攰可以攞電腦出去攤住做
返工係幾舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞