做過9GAG,你問我盡答

215 回覆
115 Like 3 Dislike
點解最近post叫多支那野
點解最近post咁多支那野

Edited
Office幾大
好想知做野氣氛係點

大約二千幾三千呎到
氣氛其實冇乜特別 大家都唔係好講嘢
有咩要傾一係就用app一係就入房
不過係好舒服好relax
點解最近post咁多支那野

Edited

你話美拍個啲? 我都覺
不過其實佢地唔係好care係咩source搵post
最緊要係唔洗聽得明都識笑
因為始終啲users都係嚟自世界各地
d員工英文好勁?
d員工英文好勁?

係 或者好熟外國文化
外國返嚟 但無乜經驗
Interview 會唔會優先考慮
巴打你食左宵夜未?
外國返嚟 但無乜經驗

我諗唔會
其實你show到你有諗頭 又熟9GAG嘅嘢
而且同個team啲人夾就okay
巴打你食左宵夜未?

聽日仲要返工
外國返嚟 但無乜經驗

我諗唔會

老老實實 會唔會睇學歷
有諗頭冇cert係咪要收皮
外國返嚟 但無乜經驗

我諗唔會

老老實實 會唔會睇學歷

學歷或多或少都有影響
但係我諗個比例係2:8
你上網左填application,佢review完覺得你okay就會send email比你
個email入面會有個task 佢會要你係一星期之內交
咁之後嘅事就已經唔關學歷事
而係你點present自己嘅能力 同interview嘅表現
而家你返緊咩工?
關唔關係9gag 做既事?
而家你返緊咩工?

都可以話關嘅
因為我都係做緊digital/online marketing嘅嘢
新工人工會唔會比以前低
外國返嚟 但無乜經驗

我諗唔會

老老實實 會唔會睇學歷

學歷或多或少都有影響
你上網左填application,佢review完覺得你okay就會send email比你
而係你點present自己嘅能力 同interview嘅表現

新工人工會唔會比以前低

應該比以前好
因為又賺多左錢
9GAG應該係香港第一間市值突破10億美金嘅startup
樓主英文名係咪J字頭

唔係
可唔可以形容下負責諗caption 既員工既外表或者性格
d caption 真係好到肉
外國返嚟 但無乜經驗

我諗唔會

老老實實 會唔會睇學歷

學歷或多或少都有影響

加油呀 巴打有興趣就mon住個job board啦
都真係一份好工嚟嘅
知唔知老細一個月賺幾多
而家你返緊咩工?

都可以話關嘅
因為我都係做緊digital/online marketing嘅嘢

agency?
可唔可以形容下負責諗caption 既員工既外表或者性格
d caption 真係好到肉

諗caption真係份工最難嘅task
外表性格 文青look啦
份人就文靜啲囉不過好有要求同好搏
利申:唔知而家仲係咪個個同事諗
知唔知老細一個月賺幾多

真係唔知 我諗唔會少過100K啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞