做過9GAG,你問我盡答

215 回覆
115 Like 3 Dislike
9gag依家完全係垃圾
十手飯
以前d meme唔見哂

bring back the old memes都係好多人嘅願望
但係life goes on呀巴打
老闆係咪冇乜頭髮
IT人係咪禿頭居多

清爽啲可以專心做嘢嘛
如果我熟悉好多memes會唔會容易啲入到黎做

會呀! 同埋最緊要你識點merge佢入時事/relatable嘅生活細節
點解咁多人直接post tasty啲片都會上Hot?

會呀! 同埋最緊要你識點merge佢入時事/relatable嘅生活細節

我明白 呢排經常出現嘅係個四個大腦同個懶醒黑人

我明白 呢排經常出現嘅係個四個大腦同個懶醒黑人

我諗你熟過我添啦
我做完之後我真係少左好多睇9GAG
可能真係因為返工對得太多
點解咁多人直接post tasty啲片都會上Hot?

個啲應該係system自己推
不過你見comment section都會有人屌話照dub上去
9gag點解成日半夜出post?
我一路以為office係美國所以有時差
原來office 一直係香港
有冇英文叻既proofread過d post先出?
公司用中文定英文溝通?
見樓主成日用英文 9gag又主打外國市場咁

Btw 有d fd睇9gag唔識笑

其實基本上都唔係好洗proofread
出post嘅同事英文都幾勁
公司講嘢梗係用中文 但係啲notice個類就用英文
係呀我都有friend係咁 冇嘅咁佢地咪睇返100毛囉
9gag點解成日半夜出post?
我一路以為office係美國所以有時差
原來office 一直係香港

我地每日放工之前都會schedule定夜晚嘅post架
可唔可以叫佢地開返nsfw

NSFW都係到喎

NSFW都係到喎

app冇左

NSFW都係到喎

app冇左

咦係喎 呢個真係唔知點解
巴打點睇宜家香港果d所謂既KOL盛行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞