IB用家討論區 (8)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
岩岩搵到有得自訂report

但我完全收唔到coupon
Ib 完全冇過數比我
會唔會你攪錯左派息日期
可唔可教下我睇下每隻股嘅歷史p&l
新手一問個1000usd 係咪一定要入reference code 先有
想問依家美國國債點樣search
之前US-T
依家搵唔到
bond scanner幫唔幫到你?
Search “United States Treasury”
想問下ib點樣upload 文件
我request 左美債個premission
之後佢send email比我叫我upload證明身份既文件

我用佢條link入去又唔見有位比我upload

好鬼難用
Us
上去寫字樓簽名最簡單
Web portal :
Help > Secure Message Center > Open Web Tickets
美債係咪好難買,琴晚掛左成晚 2024 Jan T-Bill,已經set左 ask price 都 0成交
你買幾大
關大小事?佢係要一次過成交唔係 1k 1k 咁成交?
我理解如果唔夠5-10k有啲對手唔肯做
有機會要開高價少少
想問呢ib買期貨
保證金是唔是特別高
我睇CL初始保證金要成一萬八千美金
但我上網睇人講話7-8千左右
係咪今日入金同換錢係買唔到美債?
明明帳戶夠錢都買唔到
想問下點解明明已經換左做美金,但ib 仲係話我唔夠錢買股
好似係要等2日先買到
係咪無留少少手續費
唔會掛,次次入完錢,換埋美金就買到,又試埋登出登入都搞唔店
有無借錢 定Cash account?
Cash account, 佢彈左呢段野出段:
BUY 1 NVDA NASDAQ.NMS @ 410.00"
YOUR ORDER IS NOT ACCEPTED. THERE IS INSUFFICIENT SETTLED CASH [-226.57 USD for 20231024] IN YOUR ACCOUNT TO OBTAIN THE DESIRED POSITION.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞