IB用家討論區 (8)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
而家直情落唔到order
Your Session Has Expired.
We're sorry, but we had to log you out and end your session. Either a problem occurred on our server or you were automatically logged out due to inactivity.
要有10萬美元嘅資產淨值放喺戶口,而且頭1萬嘅cash係唔計息
短債5蚊就真係幾貴
長債就可以接受
買得多就抵 買到250k都係收5蚊
雪地跪求

如果我做short call(價外) + long call(價價外)組合

如果擺到期 當日收市時 張short call係入左價 而long call未入價 (正常我會沽左100股 而張long call變廢紙)

我有無得set收市前 自動平倉
已經擺咗十萬蚊美金
計過得3.15%, 可能因為佢利息每日浮動?
美元利息無浮動
10萬美元咪4.122%
可能你d錢未夠T+2?
想問下入美金去ibhk 要幾多日
入港幣用fps通常一陣就喺ib見到入左
唔係4.58%? 未過T+2
頭1萬無息
想問下係IB入面港紙轉美金, 係唔係唔會即刻用到?
因為我岩岩轉左5000美金,想買4500美金野, 佢話我insufficient fund, 但settled cash 個到又話我有5000美金係到
要 T+2
好似係
今日下晝一點鐘度喺IB 用ACH 轉美金走,而家仲未到銀行戶口?
美金交收係 T+2, 買美股同美國公司債都係T+2 交收,所以冇問題。
但係美國國債係T+1 交收,所以唔得。
即係要等一日等佢match 返交收日?
係,如果你講緊買美國國債。日子同時間係計美東岸。

有冇人知點解會有個c字
我都想問 出唔到股價
Unity 同AI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞