IB用家討論區 (8)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
咁快又到IB用家討論區 (8)

未開戶朋友留意
1) 開戶放10000港元已經開到戶
2) 搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR, 最高回$7800
(放夠HKD78000, 你朋友先會有US$200益佢, 你放唔夠, 你都會照收到1%回贈)
詳細睇下面, 唔識英文果啲自己查下字典
https://ndcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4051
3) 唔好再聽人亂講, IB係無收月費
4) 要花巧嘢換公仔, IB絕對比唔到, 因為IB只係比到投資視野
5) 留言時留意會否自爆, 留Referral Link果啲更加要留意
6) 唔好經任何古怪方法開IB, 一係去IB官網開, 一係經Referral開, 其他方法開會貴佣同埋無1%回贈!

IB用家討論區 (6)
https://lihkg.com/thread/3031437/page/1

Ib點睇收左幾多息同時間?
都未整合日常q&a
咁快開新post做乜
如果同一隻股票唔同價位買左,邊到睇到買入均價?
投資組合
平均價格
Lm
Thx
ib有收月費?
恆指期貨即時報價其實係買邊個plan
係咪Hong Kong Derivatives? Thx
電話/iPad之類開?
如果係試下轉Keyboard
所以我都唔明點解樓主話有
option掛stop係咪無用?因為stop盤要個價位有成交先觸發到,即係我1.03 Open, 佢升上1.13,我想掛1.08 Stop,但佢跌返落嚟,去到1.06先有成交,個stop盤都唔會trigger?

即係變相option唔可以掛定去瞓覺?
點先可以入港幣出英鎊
用電腦開,試左2部機
唔得就試下del account 再開,或者有無咩開戶專線可以問
樓主唔係話無咩?
我明了 get錯左「唔好再聽人亂講IB係無收月費」
咁我會用電話試下
但我係要fill out 十九幾張紙嘅年代開
不過正常id 組合都係123456(7)
佢加個 嫁 字會表達得好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞