IB用家討論區 (8)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Interest accrues daily. IBKR posts the interest payments on a monthly basis on the third business day of the following month.

睇statement
究竟 ibhk 擺美金 如果執笠 有無保障

IBLLC Schwab Firstrade先有
兩個回覆 已經分歧
其實官網有寫 可以自己上去睇
笑到噴水
上reddit加官網search 過
原來ib 係無1年以上既整體回報睇

到底係幾撚垃圾先可以連咁基本既功能都無
performance & report > portfolio analysts > inception 睇唔睇到 我個account唔係開左好耐 唔肯定
ibhk 係香港注册,唔係應該有50萬港元等值嘅保障咩?
咁係牛牛放美元又有沒有保障呢?
港股先有 其他唔保

佢句野意思係咪係台灣,新加坡 甚至中國大陸開戶都可以開到IB LLC受FDIC存款保障, 香港反而唔得?
係,一直都係
其實開IB等佢身份認證要幾耐開左成個星期
一個工作天都無喎
你自己搵utube 睇下係咪做漏d 咩
擺左錢會快手d 做野
睇人品
我朋友第一日lunch開入埋錢第二日上office 做埋認證
佢要提pound
頭尾24h多dd
Lm
因為香港用戶被逼用ib hk
IB官網開, 一係經Referral開

係咪兩個都有1%rebate, 用link開會再多$7800?
債券到期係咪唔洗撳任何掣?IB會自動入返筆數?
Yes
有無人試過hsbc入美金去ib?問過hsbc海外電匯收50hkd,再見你地話中間行收13usd,ib唔收費,咁係咪最後要收13usd+50hkd無其他額外收費?
新手想問,而家usd槓桿嘅rate係6.x%,係咪唔值得做?

之前睇片見有人教槓桿黎買美債,條片好似話1.6%左右融資利息….

而家係咪已經唔work?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞