IB用家討論區 (8)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

我係免費果隻IB account,係帳戶設置果到搵極都搵唔到個pricing plan,請問係咪要IB Pro 先可以轉固定式/階梯式佣金收費?

唔該哂!
知唔知沽貨 果舊錢有冇得收活期息
假如移民用IB走資係咪最好?
我都係,其實只係係想買美國國債,唔知知有咩 requirements
香港ib 唔係離岸
岩岩申請緊户口 FPS入$10,000果陣唔記得輸入帳户號碼想問應該點做已經即刻打去hotline但聽15分鐘音樂都無人接
一樣得, 等耐少少
ib bond trading permission要等幾耐stock permission都係1日就得,bond等咗兩日都係pending。已經將所有收入呀、資產、experience都填最高,唔係咁都唔得掛?
想買個美債遮
Options好似21歲先得 唔知bond係唔係一樣
message center>inbox>click your choice
HKD轉左USD之後,試過幾次,唔記得幾耐,最少2個星期後會自動幫我轉番HKD,點set可以繼續keep USD ?
ib uk既isa無得買qqq3
咁有無美債買?
有冇人用IBHK 買到crypto ETF?
我以前都買到,早幾日想加倉就發覺唔再畀買

又好似唔關trading permission事
crypto我冇開right,佢會問我開唔開 (上圖)
但係ETF就係就咁灰咗 (下圖)

比個ticket我試下
我當初係直接開IB UK
買到美債
你睇下notification果度有冇話要你上堂考試
我又係等咗幾日,去notification一睇原來佢send咗嘢嚟叫我睇,睇完要答問題考試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞