[月經] iOS集中討論區 (227) Apple Vision Pro , iOShit 17 beta

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
我理解係喺芒後面開個窿等啲光透出嚟?
iOS 17到目前為止有無咩明顯bug
應該係 個mon較光暗都較埋個蘋果燈
想要
Gay cook為左賺錢應該唔會放budget 係啲無作用既function上面
咁係因為仲有一班人買MacBook 返嚟上網文書睇Netflix

我睇片多但買咗16 M1 Pro,有時都覺得唔使咁勁。

宜家出埋15的確會吸引一班要求大moon但平嘅人。

屌!覺得唔夠果自己會揀MBP加埋spec,使乜你擔心,多鳩餘
無信仰燈真係好似會覺少咗啲嘢咁。

Apple燈係icon黎

識著燈人哋嚟遠都知係Apple,而唔係宜家Apple Logo色同機身色接近,遠睇可能同其他牌子某啲型號一鳩樣。特別垃圾小米抄到九成似。
第一個係音樂聲不變,但 NC/transparency 的程度不斷變

第三個係音樂聲降低、同直接開 transparency

三個試完,暫時感覺:
1 香港太嘈雜,出街基本上長開 NC 好啲
2 係唯一我有繼續用 ,但反應唔太穩定,同埋「較大細聲」會 trigger eg ig 影片開聲
3 唔係成日成功,而且有時未聽完對面回應就已經變返 NC, 最後都係寧願講野前暫停音樂+開transparency 算
如果旅行只會用手機影相
iPhone買Pro一定冇後悔
新beta

不過係冇人理嘅 16.6
之前去日本旅行用14 pro 影相好靚
上兩年8換13 pro之後隨手影都覺得好撚正
不過有時係味精重
***係味精王
https://youtu.be/kvN5_GXlg2Y

Apple既講究程度+marketing其實可以開個course講
呢樣就係好多an fan都唔鍾意apple嘅原因:靠包裝
但做生意就係咁
咁Apple product都真係deliver到既 “it just works”
對普羅大眾最緊要係work 迫兩老轉iOS後問少我90%嘢
想問back to school 買ipad 買左apple care, 送嘅airpod pro有冇包埋care?
Pencil keyboard 就包左

兩款care product 嚟
thx
agger
不過我會覺得係 VR/AR headset先天問題多 暫時都仲係一個niche
其實Apple Watch都仲係可有可無 絕對無iPhone level
可能將來有個真係好portable既headset會做到
16.4 / 16.5 都仲係未fix always on display 會突然自己熄咗衣個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞