[月經] iOS集中討論區 (227) Apple Vision Pro , iOShit 17 beta

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
負皮只係數字
你係咪social media出咗post之後mon住like數 少過平時會發脾氣潮熱失眠嗰啲人?
Vpn
廢話,用vpn依家都大把選擇啦
開咗黃電 一日用淨78%
不嬲照屌 倒水就倒水
Apple post收負皮我應該都算收得多
特別係我話買iPhone/iPad mini嘅時候
啲反應好似仲大罪過買小米華為咁
垃圾ios 16,倒水發熱又多bug
不服來辯
agger
成個iOS 16柒下柒下咁
好有衝動上iOS 17 beta但又驚銀行app用唔到
銀行app 無事
mox za 中銀 恆生 匯豐都無事
不過都係熱到仆街
其實而家咁睇除咗iOS 12嗰年特登optimise之外好似都係就咁冚上去咁
睇Reddit有啲萬年bug都冇Fix過
Full晒係幾多張?
原來有關Apple iPhone iOS嗰啲大subreddit都閂晒

呢度連仔獨大唔會發生呢啲
無限, 直至 Secure Element full 晒為止, 就好似入相入歌落 iPhone, 無話入幾多, 容量爆晒就入唔到
連apple pay 入咭都擠牙膏
14年擠到2023
同溝靚女同豬扒個原理一樣, 你想方便一開始也都比晒你唔使等仲主動比隻豬你, 咪揀豬扒囉
張張卡佔嘅容量有出入, 有人試咗塞爆 Secure Element 大約入到 40 張卡
連足球都閂晒
其實係咩事?
負評支持國絲繼續買Apple 野
TLDR

Reddit 想好似twitter 咁踢走晒啲 3rd party app, bots
開咗天價API

Apollo (最多人用嘅iOS 3rd party app) 計咗新價錢下,每個月要200萬美金,冇可能負擔到,亦冇可能轉落用戶到

所以90% app, bots, tools, 會6月30 號停止運作

消息一出,好大量嘅sub 都反對,先發起12~14 號閂sub, 有啲仲話無了期

Status 可以睇呢到
https://reddark.untone.uk/
Reddit 改左API價錢,1/7 生效但新價錢貴到痴線
最愛歡迎3rd party app Apollo 一年要俾起碼2千萬鎂,叫人點俾
結果大部份3rd party app都話唔玩齊齊30/6 閂app

最後因為D 3rd party app離場,subreddit都反對天價API要閂sub抗議
咁似N年前舊登個case嘅
Even as analysts predict limited supplies of the Apple Vision Pro at launch, Apple has apparently asked Sony to make more of the headset's eye screens -- and Sony has said no.

https://appleinsider.com/articles/23/06/12/sony-refuses-to-increase-vision-pro-screen-production-capacity-for-apple
想問setting個allow access when locked - wallet喺咪有bug?
只要開咗wallet個double click side button,allow access on / off 都用到wallet
快啲執咗佢,換過新forum
Reddit 比支那收購咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞