90後依代其實真係食撚左屎

423 回覆
3952 Like 239 Dislike
個社會氣氛
起碼都好D
去英國diu
俄羅斯柒到咁應,應該唔會學
真係最正時光,唔似而家速食game
90後成長個社會氣氛唔算差喎
仲有得幻想雙普選
至少我成長時曾經對香港未來幾有希望
去到國教擱置都尚算覺得政府會睇下民意
咁你有咩高見?90後被出世有得簡?
90後唔叫食哂屎既 最起馬依家叫做做野儲到咁上下錢 英國 加拿大 澳洲 開撚哂門比你地 睇下有冇本事走
唯一留低俾90後得BNO
俄羅斯柒同普京冇絕對關係
中國柒同習總一樣冇絕對關係
十年前見過類似標題
不過講80後
90後受twins sammi 果代影響
平胸就是靚,大胸番學比人欺凌
搞到成班飛機場
00後營養好太多
好彩有體驗過民主投票
一票在手投想投嘅人原來係得來不易
Yy
總之7就係因為老豆老母,唔關自己廢事
呢d template 舊登睇到而加
有得移民叫做試吓換環境都ok la

無BNO 畢業又過左5年就慘啲
英國加拿大無份
未買樓都可能儲到錢過加拿大讀書
買左樓又坐艇又撞正尾國佬狂加息供到仆街
不過都叫好過03 負資產時代

代代無錢都慘
90後有得移民wor
97前可以用bno 去英國
97-99可以去加拿大

00後時間上唔太夾到
廢就廢啦,細個考試40人都有分頭十名同包尾十名啦,大咗點解考包尾嗰班覺得自己deserve同頭十嗰班同一待遇
廢係你細個決左唔溫書已經注定咗,唔好上網睇咁多上流社會既生活就覺得自己被虧欠,你係考中間包尾嗰班嚟架咋
中學有教作文每段第一句或最後果句,要係主旨
憎父母嘅入黎講下點解咁憎佢地
https://lih.kg/3396041
樓主使唔使睇精神科有啲擔心你
窮撚先係咁 大把人唔係
90後大學學位少
中學畢業個市有大專畢業就搵到工
大專畢業後就學歷膨漲 想好啲要大學畢業
00後個個都入U
結果出嚟做嘢又要半工讀返個學位
都on lun 9

呢個真係十分認同
依家00後個個都有大學讀
90後就入唔到 出黎做野都想攞返個degree 仲要半工讀都唔知為乜 讀完之後發現個個都有然後自己當年考嗰個分已經一早入到香港啲local u 大學
但時間已過冇咁多時間畀你全職讀
1910年出生個代其實真係食撚左屎
出世冇耐就世界大戰
好彩冇死到嘅話仲有二戰
由超任 >PS > PSP >online game >手機game
好多唔同體驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞