90後依代其實真係食撚左屎

423 回覆
3952 Like 239 Dislike
真心, 最爽係50 / 60後

1. 嗰個年代廢老打仗死晒, 無廢老阻住佢哋上位
2. 80年代係香港最正嘅年代, 搵錢易, 只要肯做就唔會餓死, 真心易上位, 當然有學歷會更好
3. 娛樂正, 有樂壇, 廣東歌, 電影等等都正到爆, 嗰陣香港係輸出港式文化到東南亞甚至荷李活
4. 遇到支支改革開放, 就算你係貨車司機都可以搵幾皮(例子:大肥), 使少少錢就北上扑嘢屌西叫雞, 又可以玩幾頭住家包二奶, 依家啲𡃁仔使幾千都仲要俾啲電子雞呃, 手都無得拖吓仲要打J
晨早講咗50-60後最爽
真心, A-level唔係人玩
DSE已經易咗好多
醫生咪話又係叫你講野,無咩用
90後啲女先開始大波, 好多囡囡已經溝咗支那人啲基因
記得當年以同一年出世黎計
好似得少過10%嘅人入到大學

咁當然唔可以同6-70後,得兩間大學果時黎計
之後九七移民潮,撞正佢哋當打嘅年紀
啲大企業高層就係咁樣上位
最多都只係見過普通身材D-E 級,可能細過未開始肥
最多都只係見過2個普通身材D-E 級,可能細過未開始肥
結論
窮人生仔正仆街
又將失敗歸咎於人既圍爐post
其實九十後都性開放
公海啲post明明話走難後搵錢易好多
再加一句 傻仔先會用$xxx買xxx
終於可以講呢句...

屌,而家D 後生都未捱過
90後競爭大 出生率高
搞到細細個成日比老師家長指指點點 長期自信心低落 心理壓力大
00後教學方法轉哂 要正向教育
好有同感
撞正樓市上市軌
00後就可以住青年屋
龍年羊年勁多人出世
入大學超大競爭
而家輕鬆入大學
聽住80後d 同事講幾禁正
只能聞樓梯響
真心大學易入左。我個科我入個陣30 分先 LQ, 宜家24-5分都入到

邊個話有degree 就唔洗半工?UG 都大把人半工讀,之後讀TPG 都係半工讀,唔做邊有錢讀?
雖然當中不乏廢人like,但唔能夠否認樓主講嘅嘢都係事實
以前細細講有畀老豆老母仲有電視荼毒到乜嘢落club落酒吧就係曳先去
有乜嘢海洛英亞毒品k仔
搞到我後生都冇乜點去蒲
點知而家啲00後個個未夠18歲已經蒲完放上ig叫人一齊去玩
咁冇咩辦法了改變唔到,唯有等樓主自己睇開d了
點會係個個未夠18歲就去蒲
一級𥚃面都係得一兩個會咁
嗰啲仲要mk仔女
身邊個個都係入到u先去老蘭
仲有唔好以為00後性開放好多
問過好多人 包括男女 10個有6個都接受唔到性愛分開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞