90後依代其實真係食撚左屎

423 回覆
3952 Like 239 Dislike
我識人入到喎
睇你想入咩科姐
Ou?
計我話最撚pussy就係班90後

70後要面對64回歸,決定移民好似生離死別咁,去親機場送機都見到班長輩喊到豬頭咁。班90後移民渠道又多又平又多資訊,個個當旅行咁嘻嘻哈哈,冇幾個月又飛翻嚟探下老友

我自己80後,一畢業又沙士又金融海嘯,屌你老味搵工搵到懷疑人生,幾千蚊都追住含,俾班6、70後當狗咁撚。好啦做咗十幾廿年捱到上中層,班90後撚屌翻工翻到大爺咁,叫佢做好佢本份又要𠱁又要跪。

好喇,到班00後,一出世就冇咗bno,俾班90後冷氣軍師(老鳳)水出去搞到坐監冇晒前途。班90後撚屌一個唔該飛去英國仲要講乜鳩前線手足自己衡量過先出去衡,唔係俾人水都未計三年疫情搵工難到仆街又要面對未來下行經濟嘅不安
又黎呢啲post算啦
係勁既咩年代都勁啦
Ou 都係大學
講移民 80後又供緊樓養緊家下面又有細路 移左民未必搵得番咁高人工

90後人工低無負擔易去既 去到搵番一樣人工水平既工都易啲
仲有bitcoin 財自大法

講到其他世代好易過咁
我當初高中上高登就話90後幸福過80後而家就話00後幸福過90後
你講到自己80後無得用bno visa移民咁公道咩?
90後真係娛樂係最好 大環境食撚曬屎咁
之前係另一個post都係咁講
冇咁多渠道啦
00後多大陸閪蛋黎 老母無錢都不定有公屋慳唔少
女大波仔米8大陸dna
屌撚7成90後香港土生土長
我都係鐘意微波香港妹妹多
70後走唔到,老豆老母無八十都七十幾
80後叫走到,但工作上要接受中層變低層,要放棄晒過去廿年建立嘅事業
90後移民可能係最輕鬆,出嚟做嘢無耐,攞住幾年工作經驗過去發展,唔洗中層變低層,單身又無壓力
最多單親
你宜家用bno visa/ canada讀書stream咪一樣邊有年齡限制
20後最慘
但依家啲小朋友真心好叻,學嘢好快
主要係依一代父母識教
綁死舊錢,變負資產,連移民都無錢 仲要唔小心生咗仔,谷住返工做社畜dllm 好撚灰暗
仲有twins, 千嬅
自己有手有腳 怪老豆老母 ?
00後性開放可以屌女同學

咪撚ff咁多
一句講晒 窮撚生仔
你無咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞