父COYI 韋斯咸討論區(14)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Ings希望打得翻起
其實佢除咗死球,同Rice 差好多
YT彈左條BT Sport Full Match Replay上嚟
大家請J
https://www.youtube.com/watch?v=s8kjqwzDMFU

但相同質素既球員
我地都無能力簽
好難搵到同Rice差唔多Level嘅人,英人更加無,而且又貴亦輪唔到我地,搵到過有佢7成已經好好,ward prowse死球威力又幾啱椰子用,其他就一般啦
同埋場波仲想讚下Emerson
個陣容唯一意外應該係佢取代左近期正選Creswell
而事實證明
只係球頭槌黑仔輸少少 但攻守表現係我心目中Final MOTM
開心又一個新兵接到班
李城其實有幾個啱用
不過未必夠人搶
Emerson 自從西咸debut 就覺得佢好過cresswell
佢落親場都夾到benrahma paqueta
自己又可以帶到個波去人地禁區頂起埋腳都得
係防守企位同其他隊友差少少
間唔中就包越位
椰子係時候抖下 而家有個咁好既下台階
佢套戰術落後左成十年
佢需要學下新既足球理論
中路其實都夠哂人
paqueta fornals downes soucek
vlasic coventry未知數
u仔有Potts 有機會上嚟
不過椰子之下fornals vlasic 係翼嚟
最後都係要買
如果以上人不變
我覺得買個高質防中頂soucek 已經夠做

場決賽唔係paqueta Bowen 一下機會把握到
加時頂唔頂得住費倫狂攻好難講
基本上上半場20分鐘之後成隊波已經比費倫撳住打
完全唔知有乜嘢戰術可言
下半場加時比費倫狂攻都唔叫班人冷静啲dum 波鐘
下下拎到波就一腳斬返比對面再攻到完場

可以嘅我真係唔想椰子再繼續
下季要上前列再keep歐戰資格我唔相信椰子做得到
下季歐覇捧盃難度又大好多
但拎完個冠軍再比佢繼續都係人之常情
高質防中應該買硬 但係頂飯隊定頂Soucek?
但好認同Soucek真係要phase out 佢個階段功能已經過左
佢而家除左靠高度俾到第一點爭頂頂贏之外
睇今季係越黎越見到佢用波同成隊都夾唔到
仲係咁俾人弱點攻擊

我估最後入中中 防中 翼
買多過3個有機會又降班
我樂觀過你
堆新兵技術上好過舊人好多又開始夾到 連Kehrer呢d都練得起
下年有信心上返去
其實椰子上年就做到兼顧兩條戰線,只係下季如果無左Rice又買唔到好球員的話真係降班都似。不過我唔贊成椰子走,可能佢真係同隊波八字夾,43年未捧過盃都俾佢搞掂,上年都只係差少少。近年除左佢亦都唔見得有邊個帶槌仔帶得掂,最多都係得一季貨仔,第二季走樣就被炒。最緊要係市場上無乜好領隊,就算有都未必肯教槌仔,與其搵個差唔多level嘅唔知帶唔帶到呢隊波,咁我寧願用返佢。雖然戰術過時又唔好睇,但至少隊波上上下下同佢都夾到,佢亦都幫隊波兩次護級仲捧埋杯,已經上晒神枱,只要隊波唔係水深火熱跌落降班區都唔會郁佢
我覺得飯隊個位直接搵fornals 已經夠頂
直接比埋隊長fornals做
佢係防守比飯隊差
搵個高質防中cover 返應該夠做
可惜最終fornals 都係比人當翼

之前傳下季使兩億
3個邊夠
我估埋單簽六個一隊
所以我覺得比機會佢下季繼續
睇佢頭10場英超咩成績
仲係今季咁就早啲退休啦
依啲戰術求其搵件都教到
利申 迷耶
其實我覺得主要係第一年上得太高搞到個expectation太高 反差太大先搞到咁
但我覺得耶教防守幾好 同好注重體能
人唔知關唔關佢事 但感覺佢要得嗰d中後場球員都唔差 特別係後場 不過係d人成日傷 如果冇人傷冇人走嗰陣條防線好好j
當然 進攻 破密集 換人差 死都唔用幼幼 呢d一定冇話錯佢嘅
但用死同一套form 我就一半一半
係易比人捉到路 但同時默契一定最好
好似開季好似有一場試過60分鐘左右轉咗打442 好似係scam+安東 但效果其實都唔好

季尾有幾場都睇到我嗌moyes out
但係實際我覺得起碼出年係要比埋佢嘅 特別係都未企得穩時 佢/佢團隊揾人方面係幾掂 試諗下今年d降級隊買錯人嘅悲劇
不如等條龍骨成咗型 再諗換人都未遲
Barnes 如果簽到就正
屈死球都夠做啦
椰子戰術都放棄左控球
barnes應該好多人爭搶唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞