其實係咪得港女先咁鍾意去南韓

493 回覆
2925 Like 219 Dislike
差唔多日經
唔岩你食就on9 你邊位
最慘係無啖好食
要玩隨時返深圳仲好玩
啲人行路唔知點解凈係識橫衝直撞
擺到明我喺佢面前行緊都照撞埋嚟,道歉一聲都冇

講到香港唔係咁笑死
將標題由南韓改做台灣都work
大陸抵玩d
比韓仔吸引住
首爾真係冇野玩 不過幾中意濟州
啲女中意去韓國因為kpop
啲毒撚中意去日本因為動漫 同av
7年前去過首爾 去到市中心一落車以為自己去左廣州D韓餐又貴又唔好食 玩又無乜好玩 寧願去日本算
老實講句 韓仔不嬲收好多負評
但去過trendy d嘅區其實真係幾好feel
啲仔個樣可能kam d
但身型嚟講港男真係拍馬都追唔上
港男嘅眼鏡格仔衫瘦削look真係好趕客
檢討下
因為工作關係我都去過首爾六七次
先講食嘢方面
嘢食整體係比日本爭啲但我覺得同台北算同級 (今個月我先去完台北,宜家喺首爾)
首爾美食有:
1. 炸雞 (堅係好味)
2. 烤肉 (最愛係marinated beef ribs,仲有烤豬,烤鰻魚等專門店)
3. 雞煲 / 一隻雞 (好味過人蔘雞)
4. 鐵板雞 (chicken galbi)
5. 海鮮 (鷺梁津食皇帝蟹同長腳蟹龍蝦平過香港好多,包新鮮,仲有好多其他平海鮮揀)
6. 韓式豬腳
7. 醬油蝦 (好味過醬油蟹好多,但唔係好地方有)
8. 韓式傳統 full course
9. 韓式甜品 (bingsu, traditional tea house)
10. Coffee shops (首爾係我去過coffee shops嘅密度最高嘅城市,激烈嘅競爭下的確有唔少出色嘅)

美食以外仲有其他方面都係值得一去
例如行山
香港我行過二十幾次山
韓國都行過三次唔同嘅山
行山體驗真係唔會差過香港
仲有沿漢江踩單車
Theme park都有唔少選擇
好lotte world咁可以話喺市區度
行街去Yeouido The Hyundai香港都好難有商場提供到咁嘅體驗
行新沙洞同漢南洞都有啲似行表參道咁(但體驗生一級)
要平嘅shopping又可以去東大門同express bus termimal仲有宏大明洞同好幾個outlets
街頭busking文化應該都係亞洲第一

https://youtu.be/YBpCVT4J6tM
班港女好撚鍾意返大陸架
淨係識睇錢 平就狗衝
金將軍先叫真漢子
圍撚完爐未
得啦連登毒撚最有taste識去日本啦
開心未?
利申:韓國好撚悶
炸雞都普通
見你開咁撚多post都估你係死毒撚
盲反到
好多連登仔世界觀好細
成日笑9台仔眼中得台灣
樓主眼中得香港
去做手術
唔鍾意佢哋文化
但係太鍾意韓食
所以都會照去

利申 港女
好似好fd咁嘅感覺
唔一定
我對fashion、kpop嗰啲冇興趣
不過周圍食已經好開心唔悶
打女人咁父權都支持
啲韓仔打女人 唔係新聞
你真係見識少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞