其實係咪得港女先咁鍾意去南韓

493 回覆
2925 Like 219 Dislike
和牛少咗油唔代表就好重牛味只係相比A5、A4多啲牛味咋
喺無牛味嘅牛搵啲少油嘅部位就當重牛味咁仲養啲重牛味嘅品種做乜春?

你去日本啲高級餐廳、米芝蓮、百年名店叫人俾碟重牛味嘅日產安格斯你食啦侮辱人哋飲食文化
我有個港女friend,年年佢好似鄉下咁返(除咗啱啱呢三年),連啲冷門嘅二線城市都去過,例如 大田 大邱 光州 全州 晉州 義王,有啲都未聽過
人地去邊關無差事咩
係要搵認同
你去過滋賀縣湖西線啲寺廟先再講
石山寺 園城寺 日吉大社 近江神宮
全部殘撚到仆街無撚維修過
仲話自己係國寶
但成座野都係蜘蛛網想點
咪即係東北佬
咪撚玩啦 去到10個有9.5個都係7
果邊D仔 真係好撚樣衰

靚小小已經係電視度
全條街都冇個靚 眼細口突馬面 北佬樣
唯一可取係高小小
樣柒還樣柒皮膚感覺上好過港女好多
D人一味讚到日本天上有地下無咁
但只係佢地去襯都係旅遊熱點,有人打理好俾旅客睇的地方
少人去果D就係真實一面
唔洗去到南韓咁遠
之前係香港機場見到啲韓國佬
個個支那北佬咁款
高高大大個瘴頭鼠目
想去北韓
你都算搞撚笑一講就拉去米芝蓮 高級餐廳
完全將日本牛當晒全部都係油膩雪花牛
又話比例多 講到A4A5和牛唔洗錢咁明明係貴到仆街 連日本人自己日常都好少食到咁貴
日常大多數咪又係食返平民餐廳普通牛果d牛你食都無食過就話無牛味,淨係識鳩嗡,我去親日本食啲牛都好濃牛味
家陣係吹奏和牛屌打韓牛班人拎霜降嚟做對比,所以先贏
你搬普通牛出嚟做乜柒?

有牛味過A5、A4唔代表有牛味過韓牛嫁
正如韓牛都有霜降,但雪花唔夠和牛靚
你高過郭富城唔代表你高過193嫁明唔明
姐係你根本無食過重牛味既和牛喺到鳩嗡
佢地拎咩嚟對比關我撚事
所以和牛牛味重唔重過得韓牛?
全連登你估得你食過瘦和牛?
知唔知日本人自己要引入韓牛都係貪佢重牛味

樣柒還樣柒 起碼人韓國人好注重外表
樣柒都會用打扮搭救 男女都會護膚
唔洗頭唔會出街 一定會乾淨企理咁見人
你喺香港行出街睇下 成班油頭毒撚就咁行出街都唔怕形響市容嘅
唔通似南方人 口扁鼻扁 矮屎得得咁叫靚嗎
基因都要拎出黎講cls
韓國飛去九州係最平
釜山搭船去嘅話幾個鐘到 幾舊水搞掂
幾個都係咁wor
一喺你過去俾惡巴插吓囉
南方人有好多種人
但東北佬隻隻都係咁
口扁鼻扁 矮屎得得 係你姐
成班女仔去完一次唔想再去
但之前去旅行同人傾計發現東南亞/歐美勁多人鍾意韓國野/去韓國
有次去美國見到有間野條隊排足成條街咁長
原來係Line Friend間鋪 cls
韓牛真係吹大左
少雪花但又唔係重牛味
成件事根本係pr水香港人買
你po堆圍爐cap圖比我做乜乜鳩post嚟
我就食過重牛味過韓牛既和牛笑鳩你未食過就喺到講d片面之詞
邊款和牛重牛味過韓牛

你俾個名嚟
下 乜邊款好食牛味重係睇名?
又唔見你比韓牛名?咁撚雙標點同你討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞